Το ντέρμπι της πενταετίας!

Metrosport Team17 Μαρτίου 2023

Γράφει ο Θάνος Μπούζας
Από το παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ πέρασε αλώβητος από το Χαριλάου και τερμάτισε αήττητος για να κατακτήσει το νταμπλ του 2018, έχει να πραγματοποιηθεί ανάλογης σπουδαιότητας ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ στην έδρα του πρώτου. Το αποτέλεσμα είναι ικανό να καθορίσει τους στόχους κυρίως του ΠΑΟΚ αλλά και το πόσο δυναμικά θα πρέπει ο Άρης να παρουσιαστεί στην διαδικασία των πλέι οφ.

Έχουμε από τη μια πλευρά τους γηπεδούχους να έχουν ένα και μοναδικό στόχο: να ξεπεράσουν τον Βόλο στη βαθμολογία και να πετύχουν την έξοδό τους στην Ευρώπη. Μπορεί σαν στόχος να υπολείπεται κατά πολύ σε σχέση με αυτούς που ο κ. Καρυπίδης έθεσε στην αρχή της χρονιάς αλλά είναι ο μόνος στόχος και πρέπει να τον κατακτήσει. Αντίπαλος του μόνο ο Βόλος. Μια ομάδα που λες ότι δεν μπήκε στα πλέι οφ για τον ίδιο λόγο αλλά κυρίως για να εξασφαλίσει σημαντικότατα έσοδα από τα εισιτήρια των 4 φιλοξενούμενων ομάδων (στον Άρη δε δίνει εισιτήρια) και παράλληλα μια οικονομική υγεία. Όμως αν ο Άρης ηττηθεί τότε δίνει την ευκαιρία στον Βόλο να σκεφτεί ότι μπορεί να πετύχει μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Διότι εκτός από τα μεταξύ τους παιχνίδια σημαντικό ρόλο θα παίξει το πόσους βαθμούς θα αποκομίσει η κάθε ομάδα από τους 4 που προπορεύονται. Ακόμη και ο ένας βαθμός παραπάνω σε περίπτωση ήττας του Άρη από τον ΠΑΟΚ θα παίξει ρόλο. Από την άλλη πλευρά ο Δικέφαλος όντας 7 πόντους απομακρυσμένος από την κορυφή, θέλει όσο τίποτε τη νίκη που θα αλλάξει το βράδυ της Κυριακής τα δεδομένα.

Διότι είναι πολύ πιθανό αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής την ΑΕΚ ή ακόμη και τον Παναθηναϊκό. Μπορεί για τους λογικούς ποδοσφαιρόφιλους το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ να ήταν ίσως το χειρότερο που θα μπορούσε να του τύχει. Αν όμως ξεπεράσει τις τρεις πρώτες αγωνιστικές με επιτυχία τότε από αουτσάιντερ θα έχει μετατραπεί σε φαβορί. Δεν θα μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες. Δεν θα αναφερθούμε στην διαιτησία. Ότι ήταν να κόψει από τον ΠΑΟΚ το έκοψε.

Απλώς θα επικεντρωθούμε στο γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, δείχνει να μπορεί να διαχειριστεί δύσκολα παιχνίδια και θεωρούμε ότι αν μπει στον αγωνιστικό χώρο με την ψυχολογία που ήδη έχει και δεν φοβηθεί τίποτε θα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στη νίκη. Τον Άρη δεν τον «χαλάει» και η ισοπαλία . Όμως το κίνητρο σε αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ ισχυρό και δε νομίζουμε ότι κάποιος από τους γηπεδούχους θα προτάξει το ισόπαλο αποτέλεσμα ως τον πρωτεύοντα στόχο. Αυτό που ελπίζουμε εμείς είναι να δούμε ένα παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό, χωρίς σκληρά μαρκαρίσματα , μ’ ένα διαιτητή που αποφεύγει τα συχνά και συνεχή σφυρίγματα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.