Δεν μπορούν να του στερήσουν την ευκαιρία να ανατρέψει τους συσχετισμούς

Δημήτρης Μπούζας14 Μαρτίου 2023

Είναι αλήθεια πως δεν κατέβαλλε ιδιαίτερες προσπάθειες στο χθεσινό παιχνίδι ο δικέφαλος, περιοριζόμενος στα «απαραίτητα» θα έλεγε κανείς, από τη στιγμή που ήταν εμφανέστατη η υπεροχή και η ανωτερότητα του, από το ξεκίνημα του αγώνα και σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο.

 Η «κάμψη» που είχε στην επανάληψη σε κάποια διαστήματα, δεν έδειξε και τόσο απειλητική, παρά το γεγονός ότι το εύθραυστο 1-0, άφηνε πολλά περιθώρια για δυσάρεστες εκπλήξεις. Ασφαλώς και δεν ήταν η χειμαρρώδης και η κυνικά αποτελεσματική ομάδα των τελευταίων εμφανίσεων. 

Όμως και χθες θα μπορούσε να δει κανείς και να της πιστώσει – ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο – στοιχεία αλλά και εκλάμψεις, από τις πρόσφατες εξαιρετικές της εμφανίσεις. Με δύο όψεις λοιπόν οι φιλοξενούμενοι, την πολύ καλή δηλαδή του ξεκινήματος και την μέτρια της επανάληψης ολοκλήρωσαν την αποστολή τους ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του, διατηρώντας και υπερασπιζόμενοι τα κεκτημένα τους, τα οποία αφορούν την παραμονή τους στο ρετιρέ της βαθμολογίας, με ότι μπορεί να προκύψει στη συνέχεια μέσα από τα πλέι οφ.

 Είναι αλήθεια και δεν θα πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι ο Βόλος το «χτύπησε» το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι το πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που υπερβάλλοντας εαυτούς, επιστράτευσαν κι έναν ξεχωριστό ζήλο. Κάτι που φάνηκε σε ασόβαρες διαμαρτυρίες, σκληρά μαρκαρίσματα και… αντιδράσεις όπως αυτή του Κλέιμαν, που στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων τα έβαλε με τα «ball boys», που δεν του έδιναν πολύ γρήγορα την μπάλα.

 Ιδιαίτερο τόνο στο «Πανθεσσαλικό» έδωσε σαφέστατα και η παρουσία των περίπου 5000 φίλων του ΠΑΟΚ. Η εικόνα των στατιστικών στοιχείων, αποδεικνύει τα όσα υποστηρίξαμε εισαγωγικά. Τόσο για την ανωτερότητα των νικητών, όσο και για τη διαφορά απόδοσης που είχαν ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό το τελευταίο, ασφαλώς θα απασχολήσει τον Λουτσέσκου. Ο οποίος θα έχει και αυτός συγκεκριμένους προβληματισμούς για την «αλλαγή συμπεριφοράς» των παικτών του. Για το τι δηλαδή προέκυψε και έπεσε ο ρυθμός και εξαφανίστηκαν οι ταχύτατες αντεπιθέσεις και το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο παραχώρησε την θέση του σε ένα βραδύ τέμπο και σε μία αντίστοιχη συντηρητική διαχείριση ενός εύθραυστου αποτελέσματος.

Στον χθεσινό ΠΑΟΚ ξεχώρισαν πάλι ο Αουγκούστο, μαζί του και ο Σβαμπ, όπως και ο μετρ των ασίστ Νάρεϊ, ο οποίος χθες συμπλήρωσε τις 10 στο πρωτάθλημα, ξεπερνώντας τις 9 του Λούκας Πέρεθ από την σεζόν 2013-2014. Καλός και πάλι ο Ζίβκοβιτς, ενώ φάνηκε πως δεν μπορεί ο Ελ Καντουρί. Μπροστά τους πλέον ο Λουτσέσκου και οι παίκτες βλέπουν από σήμερα την τελευταία ευκαιρία των πλέι οφ. Η βαθμολογία στο ρετιρέ όπως την έχουν διαμορφώσει οι «στημένοι» διαιτητές της παράγκας και του συστήματος, με τις λαθροχειρίες και τις ληστείες που έκαναν σε βάρος τους, τους στερούν το δικαίωμα να διεκδικήσουν και επί ίσοις όροις την πρωτιά και την 2η προνομιούχο θέση. 

Όμως δεν μπορούν να τους στερήσουν την ευκαιρία να ανατρέψουν τους επιβαρυντικούς συσχετισμούς και τις συνέπειες που θα μπορούν να έχουν οι συγκρούσεις ανάμεσα στους τρεις ευνοηθέντες του ΠΟΚ. Από το αλληλοφάγωμα τους, πιθανότατα να προκύψουν ρωγμές, μέσα από τις οποίες μπορεί να εισχωρήσει ο δικέφαλος εκεί που είναι οι στόχοι του. Κάτι που συνέβη όπως είδαμε και χθες στην «OPAP Arena», όπου είχαμε ένα ανάποδο αποτέλεσμα, την πρώτη εντός έδρας ήττα της ΑΕΚ και όπως πιο μπροστά το είχαμε ξαναζήσει αυτό το φαινόμενο, στα παιχνίδια μέσα στο Φάληρο, αλλά και μέσα στη «Λεωφόρο». Με δυο λόγια, ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε χθες και βλέπει μόνο μπροστά…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.