Ψάχνοντας λύσεις και ουσία στα άκρα

Γιώργος Στράντζαλης10 Μαρτίου 2023

Ο βασικός προβληματισμός πριν από κάθε αγώνα έχει να κάνει με τα επιθετικά άκρα, γιατί κανένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν πάρει φανέλα δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις. Τα καλά παιχνίδια των ακραίων επιθετικών, κυρίως στον β’ γύρο, είναι μετρημένα στα δάχτυλα. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν έχουν προσφέρει το κάτι παραπάνω, ούτε στο κομμάτι της δημιουργίας, ούτε και στης εκτέλεσης. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αγώνας στη Λαμία, όπου οι δύο βασικοί πλάγιοι επιθετικοί (Ιτούρμπε-Πάλμα) προσέφεραν ελάχιστα και δικαιολογημένα αντικαταστάθηκαν.

Κρίνοντας δε από τη συνολική εικόνα διαπιστώνει κανείς ότι, ενώ τα προηγούμενα χρόνια τα επιθετικά άκρα ήταν ένα από τα “μεγάλα όπλα” του Αρη, φέτος και ειδικά μετά την παραχώρηση του Ντάνιελ Μαντσίνι κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται στην πράξη. Στον α’ γύρο, με τον Αργεντινό στο πλάνο, οι εξτρέμ είχαν προσφορά εννέα γκολ και επτά ασίστ.

Ενώ τώρα, σε ολόκληρο τον β’ γύρο, έχουν προσφέρει μόλις δύο τέρματα και μόλις μία ασίστ. Ο Ματέο Γκαρσία σκόραρε στο ματς με τον Ατρόμητο και είχε δώσει ασίστ στη νίκη με τον Βόλο, ενώ ο Χουάν Ιτούρμπε πέτυχε το πρώτο του φετινό τέρμα στο 0-3 με τον ΟΦΗ. Ο Παραγουανός δεν ανταποκρίνεται επιθετικά στις ευθύνες του και συνεχίζει να προβληματίζει καθώς όλη τη χρονιά η εικόνα του θυμίζει ευθεία γραμμή. Ο μεγαλύτερος προβληματισμός έγκειται στην παρουσία του Λουίς Πάλμα. Από τον τραυματισμό -που ταλαιπωρήθηκε στα τέλη του 2022 - και έπειτα δεν έχει επιστρέψει και παραμένει μακριά από τις ουσιαστικές εμφανίσεις τις οποίες είχε στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου γύρου, όπου ήταν πολύτιμος και αποτελεσματικός. Το μαρτυρούν αυτό εξάλλου τα επτά τέρματα που σημείωσε και οι δύο ασίστ που μοίρασε. Για να θυμηθούμε ωστόσο τα κατορθώματά του θα πρέπει να επιστρέψουμε στο 2022 καθώς η τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα ήταν στον εκτός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό, τον περασμένο Δεκέμβριο. Από τότε, οι καλές εμφανίσεις του Ονδουριανού είναι συντριπτικά λιγότερες από τις κακές.

ΠΙΝΑΚΑΚΙ

Τα εξτρέμ με αριθμούς

ΓΚΟΛ ΑΣΙΣΤ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜ.

ΛΟΥΙΣ ΠΑΛΜΑ 7 2 990’

ΜΑΤΕΟ ΓΚΑΡΣΙΑ 1 1 1705’

ΧΟΥΑΝ ΙΤΟΥΡΜΠΕ 1 - 1029’

ΡΑΦΑΕΛ ΚΑΜΑΤΣΟ 1 - 421’

ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - - 62’

*Μέχρι τον Ιανουάριο, όπου παραχωρήθηκε στον Παναθηναϊκό, ο Ντάνιελ Μαντσίνι είχε 17 συμμετοχές με τη φανέλα του Αρη, τρία γκολ και επτά ασίστ σε 1336 αγωνιστικά λεπτά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.