«Ποιοι και γιατί έσβησαν με μπλάνκο τα στοιχεία στο βιβλίο; Επιχειρείται συγκάλυψη»

Metrosport Team10 Μαρτίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε o Γιώργος Μπαρτζώκης, ποινικολόγος, δικηγόρος θυμάτων που υποστήριξε ότι αναμένονται καταιγιστικές εξελίξεις μετά τον θάνατο δεκάδων νέων ανθρώπων στο φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.


Ο κ. Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του υποστήριξε: “Είναι συγκλονιστικά όλα όσα παρακολουθούμε, που τα βλέπουμε και με την βοήθεια την δική σας. Μας ήρθε η πληροφορία ότι ο ίδιος ο κατηγορούμενος, διόρθωσε το βιβλίο παράδοσης παραλαβής. Δεν ξέρουμε εάν είναι αλήθεια, θα το δουν οι ανακριτικές αρχές.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι, πρέπει να πουν την αλήθεια. Να πουν ότι συνέβη. Για να ησυχάσουν οι ψυχές των θανόντων. Ο επιθεωρητής πήρε 30 ημέρες άδεια, μετά το δυστύχημα, αυτό είναι ανήκουστο.

Εδώ μιλάμε για συγκάλυψη στοιχείων. Είναι τρομακτικές οι εξελίξεις πάντως. Με ενδιαφέρει ότι πήγε να καλυφθεί ένα έγκλημα μεγάλων διαστάσεων. Γιατί έσβησαν με το μπλάνκο το βιβλίο και τα στοιχεία στο βιβλίο; Ποιοι είναι αυτοί που το έσβησαν; Τι ήθελαν να καλύψουν; Και από ποιόν έγινε αυτή η επικάλυψη των στοιχείων;

Είχαμε καταθέσει πως υπάρχουν και άλλοι που θα διεκδικήσουν. Ξέρουν πολλοί τι γίνονται στους σταθμούς. Τα πάντα είναι θέμα της ανακριτικής αρχής. Θα είναι και άλλοι οι κατηγορούμενοι. Τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ. Πρέπει να το μάθουμε. Φαινόταν ότι εκείνη την ημέρα γινόταν κάτι άλλο”.


- Ποιο ύψος αποζημίωσης μπορεί να αντικαταστήσει την απώλεια ενός ανθρώπου;

“Η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει να γυρίσει την σκέψη του κόσμου, αλλού. Το ύψος του ποσού θα είναι ανεξάρτητο από τα δικαστήρια που ούτως ή άλλως πρέπει να γίνουν. Όμως, πρέπει να αποζημιωθούν και οι οικογένειες των θυμάτων και οι τραυματίες. Εάν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι δεν πουν την αλήθεια, θα δυσκολευτούμε να κλείσουμε την υπόθεση. Πρέπει να πουν την αλήθεια και ως παράσταση πολιτικής αγωγής να το επιβεβαιώσουμε. Η αλήθεια δεν μπορεί να συγκαλυφθεί”.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.