Ο Παλίκουτσα μπαίνει στο «πετσί» του ρόλου

Metrosport Team09 Μαρτίου 2023

Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα έχει σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για την ομάδα και βάσει των συμπερασμάτων που αποκόμισε ήδη προχώρησε σε ομιλία στην ομάδα κυρίως όμως σε προσωπικές επαφές με τους ποδοσφαιριστές σε μια προσπάθεια αναστροφής του κλίματος, ίσως και κατεύθυνσης.


Ο Γερμανοκροάτης τεχνικός διευθυντής ήδη κινείται επί της καθημερινότητας του Αρη και πρόσφατα στη Λαμία παρακολούθησε (για πρώτη φορά) δια ζώσης την ομάδα. Μέχρι στιγμής δεν έχει θελήσει να εξωτερικεύσει τα συμπεράσματά του, ξεκάθαρα όμως έχει διαπιστώσει ζητήματα συνοχής, συγκέντρωσης, κακής ψυχολογίας αλλά και λανθασμένης κατεύθυνσης. 

Ενδεχομένως να περίμενε και ο ίδιος ότι βάσει των προσωπικοτήτων που διαθέτει αυτή η ομάδα, θα έβγαζε καλύτερη αντίδραση στη Λαμία. Γι’ αυτόν τον λόγο προχώρησε σε ομιλία προς την ομάδα κρίνοντας αναγκαία τη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας και κάλεσε άπαντες να ξεχάσουν ό,τι προηγήθηκε και να συγκεντρωθούν στα παιχνίδια που ακολουθούν.

Μεγαλύτερη σημασία έχουν όμως οι προσωπικές επαφές στις οποίες προχώρησε και πιθανόν να συνεχίσει να κάνει, σε μια προσπάθεια καταγραφής της πραγματικότητας της ομάδας με απώτερο σκοπό την εξαγωγή συμπερασμάτων για το βασικό πρόβλημα της ομάδας. Το τελευταίο έχει τη σημασία του καθώς και ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα εκτιμά ότι το επίπεδο ατομικής ποιότητας δεν δικαιολογεί την πορεία της ομάδας. 

Αυτό λέει και η κοινή λογική, αυτομάτως όμως καταδεικνύει ότι οι διαδοχικές αλλαγές στην τεχνική ηγεσία αλλά και ο τρόπος δουλειάς στο συντριπτικό μέρος της χρονιάς δεν συνέβαλαν ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές σύνολο. Ετσι ερμηνεύεται η αγωνιστικά αστάθεια αυτής της ομάδας και το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει γι’ αυτό που θα δει, όχι μόνο, από παιχνίδι σε παιχνίδι αλλά και στη διάρκεια ενός αγώνα. Τελευταία πειστήρια αυτής της άποψης είναι οι αγώνες με Ατρόμητο και Λαμία όπου ο Αρης εμφανίστηκε στο γήπεδο για περίπου 45 λεπτά. 

Η βελτίωση της απόδοσης του συνόλου και η σταθεροποίησή του είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα, στην πραγματικότητα πρόκειται για αναγκαιότητα γιατί βάσει της μέχρι στιγμής εικόνας του Αρη, κάθε άλλο παρά μπορεί να νιώθει ασφαλής για την εξασφάλιση της 5ης θέσης που οδηγεί και στα Playoffs.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.