Εξετάσεις στην άμυνα του Άρη

Metrosport Team16 Φεβρουαρίου 2023

Με αφετηρία την πρεμιέρα της περσινής σεζόν, για 14η φορά θα «σπάσει» το δίδυμο των Φαμπιάνο-Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας το οποίο δικαίως κατατάσσεται στα κορυφαία του ελληνικού Πρωταθλήματος ενώ θα είναι η παρθενική που ο Τσέχος κεντρικός αμυντικός θα συνεργαστεί με τον Νικολά Ενκουλού.

Πέραν της αναγκαιότητας της νίκης επί του ΟΦΗ στην Κρήτη, οι βασικές εξετάσεις για τον Αρη (στο συγκεκριμένο παιχνίδι) είναι στην άμυνα καθώς για πρώτη φορά θα συνυπάρξουν στο κέντρο αυτής οι Μπράμπετς-Ενκουλού. Ο πρώτος προέρχεται από ένα τράβηγμα στον προσαγωγό ο οποίος του κόστισε την απουσία του στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο δεύτερος επέστρεψε έπειτα από αποχή 2.5 μηνών λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στη διάρκεια των υποχρεώσεών του με το Καμερούν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αναμφίβολα, το «σπάσιμο» του διδύμου των Φαμπιάνο-Μπράμπετς δεν στοιχειοθετεί καλή είδηση για τον Αρη καθώς στις 13 φορές που προηγήθηκαν οι «κίτρινοι» ήταν ευάλωτοι στην άμυνα. Αυτό πιστοποιείται από το παθητικό των 18 τερμάτων. Φέτος, αυτό θα συμβεί για 8η φορά λόγω των προβλημάτων τραυματισμών που αντιμετώπισε ο Τσέχος κεντρικός αμυντικός. Η απουσία του πέρασε ανώδυνα στα παιχνίδια με Λαμία (5-0), ΠΑΣ Γιάννινα (0-4) και Ιωνικό (2-1). Φάνηκε αρκετά στην εκτός έδρας ήττα από τον Βόλο, κυρίως όμως σ’ αυτή (0-2) από την ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης». Ο 30χρονος στόπερ απουσίασε επίσης στην ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Βέβαια, το ζήτημα είναι τι κάνει ο Αρης όταν απουσιάζει ο Φαμπιάνο καθώς ο αγώνας στην Κρήτη είναι ο πρώτος στον οποίο δεν θα αγωνιστεί ο Βραζιλιάνος. Κι εκεί τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά καθώς το παθητικό των δέκα τερμάτων σε σύνολο πέντε αγώνων είναι αρκετά υψηλό. Ο δε απολογισμός είναι τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες. Για την ακρίβεια, πέρυσι οι «κίτρινοι» ηττήθηκαν από τους ΠΑΣ Γιάννινα (0-5), Παναθηναϊκό (2-0), Βόλο (0-2) και αναδείχθηκαν ισόπαλοι με Απόλλωνα Σμύρνης (0-0) και Λεβαδειακό (1-1). Μάλιστα, στο τελευταίο παιχνίδι – καθώς απουσίαζε και ο Νικολά Ενκουλού – ο Αλαν Πάρντιου είχε χρησιμοποιήσει τριάδα στην άμυνα με τους Μπράμπετς-Πίρσμαν και Οντουμπάτζο.

Εστιάζοντας στο τώρα, είναι προφανές ότι Μπράμπετς και Ενκουλού θα πρέπει να βιαστούν για να αποκτήσουν κώδικα επικοινωνίας. Αμφότεροι είναι δεξιοπόδαροι αλλά χρησιμοποιούνται ως αριστεροί στόπερ. Ενας εκ των δύο θα υποχρεωθεί να αγωνιστεί ως δεξιός κεντρικός αμυντικός και κατά πάσα πιθανότητα, αυτός θα είναι ο Τσέχος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news. Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.