Ντόρτμουντ και Τσέλσι ψάχνουν την υπέρβαση

Γιώργος Μάντζιος15 Φεβρουαρίου 2023

Παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον, αυτό ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την Τσέλσι, στο κατάμεστο «Σίγκναλ Ιγκούνα Παρκ». Οι δύο ομάδες θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπες στην ιστορία του θεσμού.
Η Ντόρτμουντ προκρίθηκε ως δεύτερη σε όμιλο με Μάντσεστερ Σίτι, Σεβίλλη και Κοπεγχάγη και ψάχνει την υπέρβαση στην διοργάνωση. Συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τον χαμένο τελικό με την Μπάγερν και από τότε έχει φτάσει μόνο μέχρι τα προημιτελικά (4 φορές). Στην Γερμανία πάντως μετράει μόνο νίκες μετά την χειμερινή διακοπή (5 στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο) και βρίσκεται στην 3η θέση και στο -3 από την πρωτοπόρο Μπάγερν, μετά από 20 αγωνιστικές. Προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη με αντίπαλο την Βέρντερ Βρέμης, με σκορ 2-0. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, εκτός τέθηκαν οι Μουκόκο και Βολφ.

Η Τσέλσι από την άλλη προσπαθεί να βρει χημεία στο παιχνίδι της και ο κόουτς Πότερ να… μπολιάσει τις μεταγραφές του Ιανουαρίου στην ομάδα του. Αυτό βέβαια έχει κόστος, αφού οι «μπλε» έχουν κατρακυλήσει στην 10η θέση της βαθμολογίας στην Premier League, στο -20 από την κορυφή και στο -10 από την τετράδα που βγάζει στο επόμενο Champions League. Προέρχονται μάλιστα από το εκτός έδρας 1-1 με αντίπαλο την Γουέστ Χαμ, αγνοώντας τη νίκη στις 4 τελευταίες αγωνιστικές. Στον όμιλο πάντως πέρασαν ως πρώτοι με αντίπαλο τις Σάλτσμπουργκ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Μίλαν. Στα αγωνιστικά, τέθηκαν εκτός οι Πούλισικ, Καντέ, Μεντί και Μπρόχα, ενώ αμφίβολοι δίνονται οι Στέρλινγκ, Φοφανά και Ζακάρια. Οι πιθανές συνθέσεις:

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (4-2-3-1): Κόμπελ – Ρίερσον, Ζούλε, Σλότερμπεκ, Γκερέιρο – Οζκάν, Μπέλιγχαμ – Μπραντ, Ρόις, Αντεγιέμι - Αλέ

ΤΣΕΛΣΙ (4-2-3-1): Κέπα – Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα, Τσαλόμπα, Κουκουρέγια – Έντσο Φερνάντες, Κόβατσιτς – Ζοάο Φέλιξ, Μάουντ, Μούντρικ - Χάβερτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χέσους Χιλ Μανθάνο (Ισπανία)

Το ζευγάρι των δύο αουτσάιντερ

Στο άλλο ζευγάρι, δύο ομάδες που από τους περισσότερους θεωρούνται από τα αουτσάιντερ της διοργάνωσης, συγκρούονται στο Βέλγιο. Η Κλαμπ Μπριζ προκρίθηκε ως 2η σε όμιλο με Πόρτο, Λεβερκούζεν και Ατλέτικο Μαδρίτης, έχει εδώ και μερικές εβδομάδες νέο τεχνικό τον Άγγλο Σκοτ Πάρκερ, αλλά στο εγχώριο πρωτάθλημα παραπαίει. Αυτό διότι 9 αγωνιστικές πριν την κανονική διάρκεια είναι στην 4η θέση και στο -20 (!) από την κορυφή. Προέρχεται από το εντός έδρας 1-1 με αντίπαλο την Ουνιόν Σεν Ζιλουά, έχει εκτός τον γκολτζή Σκοβ-Ολσεν και αμφίβολο τον εξτρέμ Γιούτγκλα.

Η Μπενφίκα από την άλλη, προκρίθηκε ως πρώτη σε όμιλο με Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους και Μακάμπι Χάιφα και τα πηγαίνει εξαιρετικά και εντός συνόρων. Μετά από 20 αγωνιστικές στο πορτογαλικό πρωτάθλημα είναι στην κορυφή και στο +5 από την 2η Πόρτο. Προέρχεται πάντως από τον αποκλεισμό στο κύπελλο από την Μπράγκα. Στα αγωνιστικά, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών. Οι πιθανές συνθέσεις:

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ (4-3-3): Μινιολέ – Μάτα, Χέντρι, Μέχελε, Μέιερ – Ριτς, Βανάκεν, Ονιεντίκα – Μπούχαναν, Γιάρεμτσουκ - Λανγκ

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Μπα, Αντόνιο Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλντο – Τσικίνιο, Φλορεντίνο – Ζοάο Μάριο, Άουρσνες, Νέρες – Γκέδες

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάβιντε Μάσα (Ιταλία)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.