Το πρωτόγνωρο 40 χρόνων καριέρας και η στόχευση του Μπότο

Κώστας Πετρωτός15 Φεβρουαρίου 2023

Δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που βίωσε στην Τρίπολη ο Ζοσέ Μπότο και επί αρκετή ώρα μετά την λήξη του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα προσπαθούσε να χωνέψει αυτό που συνέβη. Μιλώντας με ανθρώπους της ομάδας έλεγε ότι δεν έχει ξαναζήσει παρόμοια κατάσταση στα 40 χρόνια που είναι μέσα στο ποδόσφαιρο και ήταν λογικό αυτό να του δημιουργήσει έκπληξη.
Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα και τα έντονα συναισθήματα μετριάζονταν, ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ έριχνε το βάρος σε αυτά που έπρεπε να γίνουν από εδώ και στο εξής για να ξεπεράσει η ομάδα το σοκ. Το δικό του μήνυμα προς τους παίκτες και όποιον βρίσκεται κοντά στην ομάδα είναι ένα: «Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας αυτό που συνέβη στην Τρίπολη. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, να ρίξουμε όλο το βάρος στο ντέρμπι με την ΑΕΚ που ακολουθεί. Και ο ίδιος ο Μπότο, όντας πολύ έμπειρος, γνωρίζει ότι όταν μία ομάδα είναι νέα και τώρα προσπαθεί να μάθει τον πρωταθλητισμό, θα περάσει μέσα από διάφορες διαδικασίες. Θα ζήσει και δύσκολες καταστάσεις που θα δοκιμάσουν τις αντοχές της. Γι’ αυτό και θεωρεί πολύ σημαντικό το πώς ο ΠΑΟΚ θα διαχειριστεί την επόμενη μέρα του σοκ.

Η ωρίμανση μίας ποδοσφαιρικής ομάδας είναι μία δυναμική διαδικασία και απαιτεί καθημερινή εγρήγορση. Για αυτό, ο Πορτογάλος από σήμερα θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους παίκτες να στρέψουν όλο το ενδιαφέρον τους και την συγκέντρωσή τους στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Πλέον το σημαντικό είναι η ομάδα να βγάλει αντίδραση και να πείσει ότι μπορεί να σηκώνεται ακόμη και μετά τις πιο δύσκολες στιγμές που μπορεί να έχει μέσα στην σεζόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.