«Θα πάμε 30 διασώστες στην Τουρκία για να βοηθήσουμε»

Metrosport Team07 Φεβρουαρίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε o Μίλτος Μπενάκης, πρόεδρος της επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών, που ανέφερε πως άμεσα θα βρεθούν στην γειτονική χώρα για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μπενάκης υποστήριξε: «Είμαστε έτοιμοι στην ομάδα εδώ στη Θεσσαλονίκη και συνεννοούμαστε με την αντίστοιχη τουρκική ομάδα. Τα ξημερώματα, θα αναχωρήσουμε μαζί με τα παιδιά από την Αθήνα. Την Τετάρτη, θα είμαστε εκεί. 

Είμαστε ένα πλήρωμα έξι ατόμων και με σκυλιά μαζί μας. Εάν έρθει και η Αθήνα, θα είμαστε 30 διασώστες. Θα έχουμε στην διάθεσή μας, drones και θερμικές κάμερες για να βλέπουμε τι συμβαίνει και να έχουμε πιο ασφαλή τα πεδία δράσης. 

Πάντα υπάρχει ρίσκο. Όμως εφαρμόζουμε το πρωτόκολλο. Εμείς μας το ζήτησαν οι Τούρκοι και το προξενείο που είναι πολύ φιλικό σε αυτές τις δραστηριότητες. Μας ζήτησαν να πάμε να βοηθήσουμε και εμείς. Έχουμε όλο τον κόσμο σε ετοιμότητα. 

Τα πρώτα 24ωρα είναι τα πιο σημαντικά. Προσπαθούμε να είμαστε στον δρόμο, για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Ένα πρώτο ελληνικό στίγμα, δείχνει τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη».



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.