Ο Αρης συνεχίζει να παίζει τον ρόλο του «καλού Σαμαρείτη» και να «πετάει» πολύτιμους πόντους

Βασίλης Μάστορας05 Φεβρουαρίου 2023

Το κατάφερε και αυτό ο Αρης: Να χάσει από τον Ιωνικό που σε 9 εντός έδρας αγώνες δεν είχε πετύχει ούτε μια νίκη! Μετρούσε 5 ισοπαλίες και 4 ήττες. Συνολικά είχε πετύχει 6 γκολ και είχε δεχθεί 15! Χθες όμως ο Αρης παίζοντας τον ρόλο του «καλού Σαμαρείτη», επέτρεψε στους Νικαιώτες να πετύχουν την παρθενική τους εντός έδρας νίκη. 


Και δεν ήταν η πρώτη φορά φέτος που έδωσαν οι «κίτρινοι» το δικαίωμα σε αντίπαλο τους να τους ρίξει στο καναβάτσο. Πιο πρόσφατα το έκαναν και με τον Ολυμπιακό και με την ΑΕΚ. Γιατί απλούστατα ο Αρης δεν τους «σκότωσε» ενώ τους βρήκε αγωνιστικά λαβωμένους. Αυτή είναι η αίσθηση που υπάρχει, καθώς ούτε η ΑΕΚ, αλλά ούτε ο Ολυμπιακός με την απόδοση τους κόντρα στον Αρη δικαιολόγησαν το βάρος της φανέλας τους. Κατάφεραν όμως να νικήσουν γιατί η ομάδα του Πάρντιου τους έδωσε το δικαίωμα. Όπως και χθες στη Νεάπολη. Οπότε μάλλον δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζει ο Αρης.

Πάντα υπάρχει μία ή και περισσότερες δικαιολογίες για μία αποτυχία. Με τις δικαιολογίες όμως το μόνο που πετυχαίνει μία ομάδα είναι να κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Ναι, ο Αρης εξακολουθεί να βασανίζεται από απουσίες λόγω τραυματισμού. Χθες μάλιστα είχε την ατυχία να υποχρεωθεί ο Πάρντιου μετά από εννέα μόνο λεπτά αγώνα να αντικαταστήσει τον Ντουκουρέ που τραυματίστηκε, με τον Ματέο Γκαρσία. Πρώτη ανατροπή στα σχέδια του Αγγλου, ο οποίος επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα με τον Μαζικού στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Η πιο καλή απόδειξη ότι υπήρχε λειψανδρία ετοιμοπόλεμων ποδοσφαιριστών στον πάγκο.

Ο Αρης στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, δεν έδειχνε ότι μπήκε στο γήπεδο για να παίξει κατακτητικό ποδόσφαιρο. Χωρίς τη δυνατότητα να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα, χτίζοντας επιθέσεις από πίσω, ακολούθησε τον ρυθμό του Ιωνικού που έπαιζε ευθυνοφοβικά. Το πρώτο λάθος των «κίτρινων». Εγινε περισσότερο απαιτητικός στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του α’ ημιχρόνου, αλλά δημιούργησε μόνο μία σοβαρή ευκαιρία στο 23ο με τον Οντουμπάτζο. Δεν υπήρχε δημιουργικότητα, ούτε από τους ακραίους μπακ, ούτε από τους επιθετικούς, ενώ Γκρέι προσπαθούσε νε επιβιώσει ανάμεσα στους δύο στόπερ του Ιωνικού Τσιγκρίνσκι και Ρομαό.

Ετσι ο Αρης πρόσθεσε ένα ακόμη ημίχρονο, το έβδομο στο ενεργητικό του, χωρίς να πετύχει γκολ, παρότι είχε 58% κατοχή της μπάλας.

Οι «κίτρινοι» ήταν περισσότερο απαιτητικοί στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, αλλά και πάλι δεν είχαν ολοκληρωμένες επιθετικές προσπάθειες. Κέρδιζαν μεν περισσότερες μονομαχίες στο κέντρο, αλλά η συνέχεια θύμιζε τραγωδία.

Ο Ιωνικός προηγήθηκε με γκολ-πέναλτι (61ο), ο Αρης αντέδρασε και έχασε μία εξαιρετική ευκαιρία με τον Γκρέι. Ο Πάρντιου στη συνέχεια γύρισε το σχήμα σε 4-4-2 με Αμπουμπακάρ Καμαρά- Αντρε Γκρέι στην κορυφή. Ο Γρηγορίου απάντησε βάζοντας έναν ακόμη στόπερ κι έτσι υποχρέωσε τον Αρη να συνεχίζει να αρκείται στην κατοχή της μπάλας.

Ο Πάρντιου έβαλε και τον Καμάτσο και τον ανέτοιμο Ρουπ, χωρίς όμως οι «κίτρινοι» να καταφέρουν να ξεκλειδώσουν την άμυνα του Ιωνικού.

Ο Αρης χάθηκε πάλι στη… μετάφραση. Παρότι είχε διαστήματα στον αγώνα που πατούσε καλά στο γήπεδο έδειξε και πάλι μπερδεμένος στη δημιουργία και την εκτέλεση. Ο Πάρντιου στις δηλώσεις του εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «όταν επιστρέψουν όλοι οι ποδοσφαιριστές, η ομάδα θα δείξει διαφορετικό πρόσωπο». Ισως όμως να είναι πολύ αργά…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.