Όταν η γελοιότητα κερδίζει τη λογική!

Metrosport Team03 Φεβρουαρίου 2023

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Σημεία των καιρών! Όσο πιο γελοίος γίνεσαι, όσο περισσότερο διαφημίζεις θεωρίες συνωμοσίας, όσο διαδίδεις ψεύτικες ειδήσεις (fake news), τόσο πιο πιστευτός και αποδεκτός γίνεσαι από το σύστημα που κυριαρχεί σήμερα στη ζωή μας. Όπου σύστημα βάλτε τα μέσα ενημέρωσης, τους θεσμικούς παράγοντες, την δικαιοσύνη ακόμη και την πολιτεία. Το μυστικό είναι ένα : να διαθέτεις και να ξέρεις πως να χειρίζεσαι την εξουσία. Αν το κάνεις αυτό δεν έχει σημασία πόσο γελοίος θα γίνεις, πόσα ψέματα θα πετάξεις στα μούτρα τους και πως θα αναγάγεις την διαπλοκή σε εργαλείο επιχειρηματικότητας. Θα έχεις de facto την πλειοψηφία με το μέρος σου. Είτε λόγω «προβατοποίησης» μέρους της κοινωνίας μας είτε διότι είναι πλέον αρκετοί αυτοί που εθελούσια μετατρέπονται σε υπηρέτες-μισθοφόρους προκειμένου να ωφεληθούν κατά τι από τα έργα και τις ημέρες ενός γελοίου που όμως είναι ισχυρός.

Αυτό συμβαίνει διότι είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο διαπλεκόμενος δεν νικιέται… μόνο κερδίζει. Ο διαπλεκόμενος δεν διαψεύδεται αλλά παγιδεύει τους αντιπάλους του. Ο διαπλεκόμενος θα βρει τον τρόπο να πάρει αυτό που θέλει την ώρα που το θέλει χρησιμοποιώντας τα στρατιωτάκια αλλά και τους στρατηγούς που έχει στη δούλεψή του. Τα παραπάνω ανήκουν σε μια σκιαγράφηση της δικής μας σκέψης όσο αφορά το κοινωνικό γίγνεσθαι στην σημερινή Ελλάδα. Το παρακάτω αποτελεί ένα κλασσικό παράδειγμα όπου η γελοιότητα συναντά την λογική και την κερδίζει άνευ αγώνα! Το παράδειγμά μας είναι ποδοσφαιρικό εξαιτίας της αρθρογραφίας μας και εντοπίζεται στο σωματείο ΟΦΣΠ! «Αυτό το σωματείο σύμφωνα με τους παράγοντες τους οπαδούς αλλά και όλους όσους βρίσκονται γύρω από αυτό και εκμεταλλεύονται το όνομά του, έχει ευεργετήσει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Αυτό είναι το συμπέρασμα. Μην ψάχνετε οτιδήποτε άλλο. Εδώ και πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός φέρνει τους καλύτερους παίκτες, προπονητές, πουλάει με τις καλύτερες τιμές, κάνει φιλανθρωπίες. Οι ατυχίες που βρήκαν τους προέδρους του στο διάβα του χρόνου και κατέληξαν φυγόδικοι στο εξωτερικό ή στην φυλακή ήταν μια άσχημη παρένθεση. Τα χρήματα που χρωστά ο σύλλογος και ο πρόεδρός του στο δημόσιο και στις τράπεζες είναι ένα ψέμα που διαδίδουν οι αντίπαλοί του. Ο ΟΦΣΠ είναι πλούσιος όπως και ο πρόεδρός του και κυρίως είναι η πιο αδικημένη ομάδα από την διαιτησία».

Οι παραπάνω προτάσεις που περικλείονται από εισαγωγικά συνθέτουν την απόλυτη γελοιότητα στην οποία αναφερόμασταν. Αυτή η γελοιότητα επικρατεί της λογικής και της πραγματικότητας λόγω της μαζικότητας των επιθέσεων που δέχεται ο κοινός νους από το σύστημά τους. Πριν δυο εβδομάδες ο Πορτοσάλτε έβγαλε στον αέρα ότι ο διαιτητής του αγώνα ΠΑΟ-ΠΑΟΚ θα επηρεαστεί από τον Πούτιν επειδή είναι Λευκορώσος, 0-3 το παιχνίδι. Τώρα ο Μπουρδολόγος του Ολυμπιακού έβγαλε ανακοίνωση ότι ο διαιτητής του Κυριακάτικου αγώνα Κρούζλιακ είναι ψυχοπαίδι του Μίχελ!!! Ναι τον είχε υιοθετημένο ο πρώην τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ από μικρό παιδί. Κι όμως αυτή η γελοιότητα ριζώνει στο μυαλό των άτυχων του λεκανοπεδίου και μετατρέπεται σε πραγματικότητα, σε γεγονός, σε αλήθεια. Όπως αλήθεια δεν είναι οι σφαγές που έκανε ο Ολυμπιακός, σε Γιάννενα, Ιωνικό, ΟΦΗ, Τρίπολη, ΠΑΟΚ , Άρη και ένα σωρό άλλους. Εμείς δε λέμε τίποτε άλλο. Σας περιμένουμε. Αν ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος ή πιο τυχερός να κερδίσει. Όλα τα υπόλοιπα που προσπαθείτε να κοινωνήσετε στον κόσμο σας όχι απλώς δείχνουν το επίπεδό σας αλλά υποβιβάζουν και το επίπεδο αυτού που τα αποδέχεται.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.