Ζέρβας για Άλκη Καμπανό: Eλπίδα πως οι νέες γενιές θα βάλουν έναν φραγμό στη διάχυση της βίας

Metrosport Team01 Φεβρουαρίου 2023

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης για όλη την Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη, με τις εκδηλώσεις για τον αδικοχαμένο Αλκη Καμπανό να κορυφώνεται με την πορεία που θα πραγματοποιηθεί στους κεντρικούς δρόμους του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Τα τελευταία 24ωρα έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές δράσεις στη μνήμη του άτυχου νέου με κυριότερη αυτή από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, εκεί όπου δημιουργήθηκε ένα εντυπωσιακό γκράφιτι, το οποίο κοσμεί εδώ και μερικά 24ωρα την πρόσοψη του σχολείου.

Το δικό του μήνυμα προς όλους μας με αφορμή τη σημερινή ημέρα έδωσε μέσω της «Π» ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Η δολοφονία του Αλκη Καμπανού ήταν μια εγκληματική πράξη που στιγμάτισε την πόλη μας. Ήταν μια μαύρη σελίδα για την ελληνική κοινωνία, η οποία όμως φαίνεται πως αντιδρά, δεν μένει απαθής. Το κύμα αποκήρυξης της βίας είναι πάνδημο και ξεκινά από τις μικρές ηλικίες, απλώνεται στην φίλαθλη κοινότητα και αγγίζει και την ίδια την Πολιτεία που πρέπει να λάβει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα.

Υπάρχει βάσιμη ελπίδα πως οι νέες γενιές θα βάλουν έναν φραγμό στη διάχυση της βίας και όλοι μαζί, ο καθένας από τη δική του θέση, θα συμβάλουμε στον περιορισμό και γιατί όχι και στην εξάλειψή τέτοιων φαινομένων.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η οδός που δολοφονήθηκε ο Αλκης Καμπανός παίρνει το όνομά του, ένας δρόμος που θα είναι από εδώ και πέρα το νοητό σύνορο πέραν του οποίου καμία εγκληματική πράξη – ούτως ή άλλως ξένη με τα ιδεώδη του αθλητισμού – να μην επαναληφθεί».

www.Thestival.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.