Αγχώδης αλλά πολύτιμη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα σε μπετόν, ατυχία και ένα ανύπαρκτο πέναλτι

Στέλιος Γρηγοριάδης31 Ιανουαρίου 2023

Εδώ είναι που λένε “το μόνο που μετράει είναι οι βαθμοί”. Τους πήρε χθες ο ΠΑΟΚ τους τρεις βαθμούς κι ας κοψοχόλιασε τους οπαδούς του. Έπαιξε και αρκετά καλό ποδόσφαιρο, θα μπορούσε να πάρει πολύ πιο άνετα τη νίκη, αλλά παραλίγο να πληρώσει με νέα απώλεια, κάποιες δικές του ολιγωρίες, μια γερή δόση τύχης στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, αλλά και το πέναλτι που... εμπνεύστηκε ο διαιτητής Διαμαντόπουλος, αγνοώντας ακόμη και τα πολλά ριπλέι που τον έστειλε να δει στο βίντεο ο VARίστας Φωτιάς. Ήθελε σώνει και καλά να το δώσει και το έδωσε. Γιατί το ήθελε; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

Συνεπώς, δικαιολογημένη για μια ακόμη φορά η “έκρηξη” του Λουτσέσκου για τη διαιτησία κι ας προσπαθούν κάθε φορά να διακωμωδήσουν τις δηλώσεις του, ή να... απορήσουν γιατί τις κάνει οι κατευθυνόμενοι από τους τρεις της Αθήνας γλοιώδεις τηλεοπτικοί (και όχι μόνο) αστέρες...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση στο παιχνίδι και με καλά οργανωμένες επιθέσεις. Στην πρώτη φάση που δημιούργησε, μια ωραία κεφαλιά του Ντάντας έφυγε άουτ και στη δεύτερη προηγήθηκε. Μακρινή κάθετη από τον Κάργα, γύρισμα-ασίστ του Νάρει και ο Ντάντας “έγραψε” με ωραίο σουτ το 1-0.

Πριν συμπληρωθεί ένα πεντάλεπτο, ο Λούα Λούα “τρύπωσε” στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ επωφελούμενος από αδράνεια των δύο στόπερ, βγήκε ο Κοτάρσκι, έκανε προβολή με τα πόδια του, δεν βρήκε ούτε μπάλα, ούτε όμως και τα πόδια του Λούα Λούα, εκείνος ξάπλωσε φαρδύς-πλατύς και ο Διαμαντόπουλος έδειξε με... ευχαρίστηση το σημείο του πέναλτι. Ο Φωτιάς είδε στο βίντεο τη φάση, διαπίστωσε ότι δεν έγινε καμία επαφή, ότι δεν υπήρξε καμία ανατροπή και έστειλε τον Διαμαντόπουλο να το διαπιστώσει κι εκείνος.

 Ο Διαμαντόπουλος, όμως, προφανώς επειδή είναι ένας από τους... κορυφαίους διαιτητές στον κόσμο, απέφυγε να τσαλακώσει το γόητρό του, προτίμησε να λουστράρει τον εγωισμό του και επέμεινε στο ανύπαρκτο πέναλτι. Ετσι, έγινε το 1-1 και παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την κατοχή και να πιέζει, είχε “φορτωθεί” με εκνευρισμό και δυσκολευτόταν να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Λεβαδειακού. Ενα αδύναμο σουτ του Κωνσταντέλια και ένα αποτυχημένο κοντρόλ του Τάσιον μπροστά στην εστία ήταν οι μοναδικές στιγμές που απείλησε, αλλά ήρθε η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Σέντρα Ράφα Σοάρες, αποτυχημένη απόκρουση, στριφτό συρτό σουτ από τον Ντάντας και το 2-1 ήταν γεγονός. Τέσσερις τελικές, τρεις ο Ντάντας και οι δύο γκολ. Θα μπορούσε σίγουρα να ήταν πολύ πιο εύκολα και απλά.

Κι αυτό ακριβώς ίσχυε και για το δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο είδαμε ένα θρίλερ. Ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερη απόδοση, είχε πιο ωραίες ιδέες επιθετικά, δημιούργησε καλύτερες ευκαιρίες, έκανε το σκορ 3-1 με την κεφαλιά του Κουλιεράκη, αλλά παραλίγο να χάσει τη νίκη μέσα από τα χέρια του. Ο Κωνσταντέλιας έχασε ένα άχαστο επειδή η μπάλα τον πρόδωσε αναπηδώντας πάνω στο σουτ, ο Νάρει, ο Ολιβέιρα και ο Τάισον αστόχησαν από καλές θέσεις, ο Λεβαδειακός μείωσε σε 3-2, επωφελούμενος από δύο καραμπόλες (η δεύτερη στο πόδι του Κάργα, με αποτέλεσμα να αλλάξει η πορεία της μπάλας και να μην καταφέρει να αποκρούσει ο Κοτάρσκι) και ύστερα πλησίασε δύο φορές στο γκολ κόβοντας την ανάσα όλων στην Τούμπα. Την πρώτη με τον Τόρο και τη δεύτερη με τον Γερεμέγιεφ. 

Σα να μην έφτανε αυτό, ο Ολιβέιρα, με δική του καλή ενέργεια, βγήκε μόνος μπροστά, έφτασε απέναντι στον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού και ενώ είχε μοναδική ευκαιρία να τελειώσει επιτέλους το ματς, “κατάφερε” να πλασάρει άουτ.

Ετσι, ο ΠΑΟΚ έβγαλε το παιχνίδι με πολύ άγχος και αγωνία, χωρίς ευτυχώς απώλεια βαθμών και “βλέπει” πλέον το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, έχοντας πάντα στόχο να παλέψει μέχρι το τέλος ακόμη και για την κατάκτηση του τίτλου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.