Καταλήγει στον αντικαταστάτη του Σανόγκο

Βασίλης Βλαχόπουλος31 Ιανουαρίου 2023

Ο Γιάννης Καστρίτης «καίγεται» να κλείσει το ζήτημα της προσωρινής αντικατάστασης του Ισαέλ Σανόγκο και σύμφωνα με πληροφορίες εντός των επόμενων ωρών δεν πρόκειται να γίνει μόνο η τελική επιλογή αλλά να έρθει και ο «εκλεκτός» στη Θεσσαλονίκη για να ενσωματωθεί στις προπονήσεις.

Υπάρχουν δύο δεδομένα τα οποία περιορίζουν ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια για τον προπονητή του Αρη. Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχει «σημαδέψει» τον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ τον οποίον θεωρεί καταλυτικής σημασίας ως προς την προσπάθεια της ομάδας για την κατάληψη θέσης στην πρώτη 6αδα του Πρωταθλήματος. Στον αγώνα του πρώτου γύρου οι «κίτρινοι» είχαν περάσει από το κλειστό των Ανω Λιοσίων, αν διπλασιάσουν τις νίκες τους και στο Nick Galis Hall αυτομάτως αποκτούν πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Το τελευταίο σενάριο δεν θα πρέπει αποκλειστεί βάσει του προγράμματος της κάθε ομάδας αλλά και της βαθμολογικής θέσης.

Το δεύτερο δεδομένο αφορά την ισχύ της φορολογικής ενημερότητας. Αυτή λήγει στις 2 Φεβρουαρίου και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η ΚΑΕ θα έχει τη δυνατότητα άμεσης ανανέωσής της. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εκταμιευτεί τα χρήματα από τη φορολόγηση του στοιχήματος, έπειτα από την ξεκάθαρη προσπάθεια του Υφυπουργείου Αθλητισμού να διαπραγματευτεί τα ποσά προς όφελος των ομάδων της Superleague. Οι «κίτρινοι» υπολόγιζαν αυτά τα χρήματα τόσο για την κάλυψη τρεχόντων αναγκών όσο και για να ανταποκριθούν στις δόσεις σε παλιούς παίκτες. Πάντως η δυνατότητα άμεσης καταβολής ενός ποσού της τάξεως των 45-50 χιλιάδων ευρώ σίγουρα δεν υφίσταται.

Γι’ αυτούς τους λόγους ο Γιάννης Καστρίτης πιέζεται για την τελική επιλογή. Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι ο 41χρονος τεχνικός ήδη συζήτησε για τρεις παίκτες. Πρόκειται για δύο Αμερικανούς οι οποίοι βρίσκονται στην Ευρώπη καθώς λύνουν τα συμβόλαιά τους με τις ομάδες τους αλλά κι έναν Ευρωπαίο σέντερ. Η τελική επιλογή αναμενόταν να γίνει χθες το βράδυ, βάσει και της διαθεσιμότητας του καθενός. Κατά τις ίδιες πηγές, οι δύο πρώτοι είναι πάουερ φόργουορντ οι οποίοι μπορούν (ως ένα βαθμό) να «ακουμπήσουν» και στη θέση «5». Αντιθέτως, ο Ευρωπαίος είναι σέντερ με ικανότητα από μακρινή απόσταση.

Θα επιστρέψει νωρίτερα

Το σκαρί και η σωματική κατάσταση ενός αθλητή είναι από τα στοιχεία που καθορίζουν και το πλάνο αποθεραπείας του. Στην προκειμένη περίπτωση, προσδιορίστηκε ότι ο Ισμαέλ Σανόγκο θα χρειαστεί 4-6 εβδομάδες για να ξεπεράσει τη θλάση β’ βαθμού που υπέστη. Κρατήστε μικρό καλάθι όμως γιατί ο Αμερικανός θα «καταπιεί» τουλάχιστον δέκα ημέρες. Κι αυτό διότι έχει παρουσιάσει θεαματική βελτίωση. Σε σημείο να μην αποκλείεται το ενδεχόμενο επιστροφής του στον αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών ή στο Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας. Η γρήγορη αποθεραπεία του αθλητή έχει τη σημασία της και ως προς την επιλογή του (προσωρινού) αντικαταστάτη του. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Γιάννης Καστρίτης σκέφτεται να «κλείσει» τον Ευρωπαίο ο οποίος είναι καθαρός σέντερ. Βέβαια, σ’ αυτή την περίπτωση, Χόρχλερ και Σανόγκο θα είναι τα «4αρια» ενώ στη θέση «5» θα είναι οι Γκούντγουιν και ο εκλεκτός με υποστηρικτική λύση τον Βασίλη Χρηστίδη. Το ότι απομακρύνεται από το πλάνο ο Βασίλης Καββαδάς ίσως δείχνει κάτι για το πραγματικό διάστημα της απουσίας του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.