Ο Άρης προχωράει το... μπαμ του Χαλίλοβιτς

Γιώργος Στράντζαλης31 Ιανουαρίου 2023

Ο Άλεν Χαλίλοβιτς είναι ο εκλεκτός του Αρη για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής της ομάδας και δη της κάλυψη του κενού που άφησε η πώληση του Ντάνιελ Μαντσίνι στον Παναθηναϊκό.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται μία “ανάσα” από τη συμφωνία με τον 27χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος ανήκει στη Ριέκα με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024 αλλά από τη μέχρι στιγμής συνεργασία καμία από τις δύο πλευρές δε νιώθει ικανοποιημένη καθώς οι Κροάτες περίμεναν πολλά περισσότερα από αυτόν. Μετρά 11 συμμετοχές και λιγότερα από 500 αγωνιστικά λεπτά.

Έτσι, εφόσον δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αποδέσμευσης του από την κροατική ομάδα, ο Αρης είναι έτοιμος να κάνει τη μεταγραφική υπέρβαση καθώς τα προηγούμενα 24ώρα έγιναν συζητήσεις με την πλευρά του ποδοσφαιριστή ο οποίος είναι θετικός στην προοπτική που του δίνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης για συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών.

Το όνομα του Χαλίλοβιτς ασφαλώς είναι γνωστό στους κύκλους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, έχοντας κάμποσα χρόνια στην “πλάτη” του παραστάσεις από υψηλό επίπεδο. Πρόκειται εξάλλου για τον νεαρότερο παίκτη (μέχρι και σήμερα) που έκανε ντεμπούτο στην ανδρική ομάδα της Κροατίας. Το 2014, η Μπαρτσελόνα είχε ξοδέψει περί των 5.000.000 ευρώ για την αγορά των δικαιωμάτων του (σ. σ. ο ίδιος είχε υπογράψει τετραετές συμβόλαιο έναντι 2.2 εκατ. ευρώ), δίχως όμως να κάνει περισσότερες από μία συμμετοχές στην πρώτη ομάδα.

Αγωνίστηκε περισσότερο στην Barca B αλλά και δανεικός στην Σπόρτινγκ Χιχόν, καταγράφοντας 37 συμμετοχές με πέντε γκολ και ισάριθμες ασίστ. Δύο χρόνια μετά τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα, το Αμβούργο έκανε επένδυση ύψους 5.5 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει τον Χαλίλοβιτς. Ωστόσο, η αγωνιστική πορεία του στη Γερμανία δεν ήταν αντάξια των προσδοκιών κάνοντας μόλις επτά συμμετοχές και στη συνέχεια πήγε (δανεικός) στη Λας Πάλμας, για να ακολουθήσει η Μίλαν (σ. σ. τρεις αγώνες) αλλά και η μετακόμιση στην Αγγλία για λογαριασμό των Μπίρμπιγχαμ και Ρέντινγκ. Από το περασμένο καλοκαίρι ανήκει στην Ριέκα, η οποία όμως δεν πήρε αυτά που προσδοκούσε από τον Χαλίλοβιτς.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με “βαρύ” βιογραφικό, που όμως τα τελευταία χρόνια η καριέρα του περνάει πολλά σκαμπανεβάσματα. Κι αυτό είναι το μοναδικό ρίσκο. Ο Αρης, όμως, στοχεύοντας στην άμεση κάλυψη του κενού στη μεσοεπιθετική τριάδα έχει κάνει focus στην περίπτωση του αριστεροπόδαρου Κροάτη ο οποίος βρίσκεται σε καλή ηλικία κι αν είναι καλά αγωνιστικά και αποκτήσει κίνητρα σαφώς μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ελληνική Λίγκα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.