Η ζωή του Αρη έγινε δυσκολότερη κόντρα στην ΑΕΚ από τις αποφάσεις του Πορτογάλου διαιτητή

Βασίλης Μάστορας30 Ιανουαρίου 2023

Η λογική έλεγε ότι ο Αρης είχε λίγες πιθανότητες να πετύχει κάτι καλό χθες κόντρα στην ΑΕΚ. Ηταν η κακή ψυχολογία λόγω του αποκλεισμού, η κούραση, αλλά και οι έξι συνολικά απουσίες, που τον έφερναν σε θέση αουτσάϊντερ. Ολα αυτά μαζί αποτελούν τον έναν λόγο της ήττας.

 Ο δεύτερος είναι η διαιτησία, καθώς και χθες έχει λόγους ο Αρης να γκρινιάζει για τις αποφάσεις του Πορτογάλου Γκοντίνιο. Δεν είναι μόνο μία αλλά περισσότερες οι φάσεις οι οποίες σηκώνουν μεγάλη κουβέντα. Η κορυφαία; Η αυστηρή πρώτη κίτρινη που δέχτηκε ο Ετέμπο, ο οποίος αποβλήθηκε με δικαιολογημένη δεύτερη. Στο 60ο λεπτό, χρονικό σημείο που η ομάδα του Πάρντιου άρχισε να πατάει καλύτερα στα πόδια της, να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να γίνεται απειλητική. Η αποβολή ήταν μία από τις αποφάσεις του Γκοντίνιο που επέδρασαν καταλυτικά στην εξέλιξη του αγώνα. Η δεύτερη, δύο λάθη του Νταμπό που δώρισαν ισάριθμα γκολ στην χθεσινή αντίπαλο του Αρη.

Ο Αλαν Πάρντιου δεν είχε τη δυνατότητα πολλών αλλαγών. Εκτός από τους 11 που ξεκίνησαν τον αγώνα είχε στον πάγκο, έναν κίπερ, Νταμπό-Μαζικού και τέσσερις πιτσιρικάδες!

Οι έξι συνολικά απουσίες του έδεναν τα χέρια για αλλαγές και τη δημιουργία μίας ομάδας που θα έβαζε δύσκολα στην ΑΕΚ. Επανέφερε τον Οντουμπάτζο στη δεξιά πλευρά της άμυνας, ο οποίος έκανε χθες κακό παιχνίδι και είχε μεγάλα προβλήματα με τον Αραούχο, αλλά και τον Ματέο Γκαρσία. Ο Νταρίντα με Ντουκουρέ και Ετέμπο ήταν ο τρίτος χαφ στον άξονα, με περισσότερες δημιουργικές ευθύνες. Λόγω έλλειψης άλλων επιλογών ο Γκρέι πήρε φανέλα βασικού για τη θέση του φορ.

Παρ’ όλα τα προβλήματα ο Αρης βρήκε τον τρόπο να λειτουργήσει ικανοποιητικά μεσαομυντικά και να βάλει «φρένο» στις διαθέσεις της ΑΕΚ. Οι παίκτες του είχαν ψυχραιμία και γρήγορες επεμβάσεις πάνω στην μπάλα. Δεν ήταν όμως καλοί στην ανάπτυξη. Δεν απέφυγαν τις λάθος μεταβιβάσεις οι οποίες έδιναν την ευκαιρία η ΑΕΚ να παίρνει την κατοχή της μπάλας. Κατοχή η οποία όμως δεν απέφερε και τις αντίστοιχες ευκαιρίες. Η «Ενωση», που είχε παίκτες με περισσότερα τρεξίματα, βολεύτηκε στο α’ ημίχρονο με το γκολ που πέτυχε με πέναλτι.

Ο Αρης στο ίδιο διάστημα έκανε μόνο δύο οργανωμένες επιθέσεις κι αυτές δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα στην ΑΕΚ.

Στο β’ ημίχρονο όμως έδειξε από τα πρώτα λεπτά ότι δεν είχε διάθεση να πέσει αμαχητί. Ανέβασε τον ρυθμό του, μάρκαρε περισσότερο ψηλά και έδειξε διάθεση να κυνηγήσει το γκολ.

Εχασε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 52ο και μία στο 68ο. Η είσοδος του Μαζικού αντί του Οντουμπάτζο, έγινε καθυστερημένα, αλλά δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα. Η συμμετοχή όμως του Νταμπό αντί του Γκρέι όμως έκρινε τα πάντα.

 Ο Άρης τηρουμένων των αναλογιών, μέχρι την αποβολή του Ετέμπο, προσπάθησε για το καλύτερο. Δεν τα κατάφερε και δεν είναι μόνον αυτό. Εκτός από την ήττα, πλέον θα πρέπει να διαχειριστεί και την απουσία από τον αγώνα με τον Ιωνικό του Φαμπιάνο (κάρτες) και του Ετέμπο. Απώλειες για τις οποίες οι λύσεις δεν είναι και οι καλύτερες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.