«Αυτό δείχνει το γκράφιτι που ετοιμάζουμε για τον Άλκη»

Metrosport Team28 Ιανουαρίου 2023

Μία πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία ετοιμάζουν μαθητές σε σχολείο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη με αφορμή την δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Ετοιμάζουν ένα γκράφιτι το οποίο θα “κοσμήσει” το σχολείο στο οποίο σπουδάζουν. H διευθύντρια του σχολείου, η κα Mαρία Καπόγιαννη μίλησε για το γκράφιτι που έκαναν μαθητές για τον Άλκη σε σχολικό συγκρότημα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Και είπε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα”...

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τα παιδιά που έχουμε. Αγκαλιάζουμε κάθε προσπάθεια και στα αθλήματα και στο σχολείο. Τι δείχνει αυτό το γκράφιτι που ετοιμάζουν τα παιδιά; Θα σας ενημερώσω αναλυτικά. Εμείς ξεκινήσαμε ως εξής. Όταν ακούσαμε την είδηση του θανάτου του Άλκη, αποφασίσαμε να βάλουμε τα παιδιά να δραστηριοποιηθούν σε αυτό το ενδεχόμενο.

Βγήκαμε έξω από το σχολείο και κάναμε ένα δικό μας τραγούδι. Και γράψαμε ένα πανό για να ενημερωθεί η κοινωνία, να ενημερωθούν οι κάτοικοι πως είμαστε ενάντια σε αυτό που συνέβη και συγκλόνισε όλη την κοινωνία. Έγιναν εκπαιδευτικά προγράμματα και είπαμε να γίνει μία μεγάλη δράση για να πούμε ότι με τα παιδιά πρέπει να δραστηριοποιηθούμε.

Τώρα στην ερώτηση που τίθεται, τι φαίνεται πάνω στο γκράφιτι, η απάντηση είναι απλή: «Φαίνεται ο αδικοχαμένος Άλκης πάνω από μία σειρά παιδιών που το κάθε ένα από αυτά, φορά μία φανέλα διαφορετικής ομάδας. Θέλαμε να δείξουμε ότι δεν μας χωρίζουν οι ομάδες, αλλά μας φέρνουν πιο κοντά. Είναι ένα εξαιρετικό γκράφιτι, θα πιάσει όλο τον τοίχο του σχολείου. Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα για το έργο που ετοιμάζουν και τους ευχαριστώ για την προσπάθεια. Έχουν δει και την φωτογραφία της ζωγραφιάς και παρόλο αυτά δεν διέρρευσε τίποτα. Μας βοήθησαν πάρα πολύ σε αυτό, άνθρωποι που μας υποστήριξαν. Και ο Δήμος και η δομή για τον Άλκη και οι γονείς και όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί μας”.




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.