Ο θρίαμβος, η προσγείωση και το «χρέος» της Πέμπτης

Δημήτρης Μπούζας25 Ιανουαρίου 2023

Θέλοντας και μη – όπως λέει και ο λόγος – επιχειρώντας να τοποθετηθείς ή ακόμη και να αναφερθείς στο τι συνέβη την Κυριακή στο «Απόστολος Νικολαϊδης» , δεν μπορείς να απομακρυνθείς από κάποιες διαπιστώσεις και αντίστοιχες αξιόλογες παραστάσεις. 

Για να είμαι ειλικρινής προσωπικά με εντυπωσίασε η εικόνα της συντεταγμένης σε απόλυτο βαθμό κερκίδας με το τεράστιο κορεό που σχημάτισαν οι οπαδοί των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος, όπως επίσης και το χειροκρότημα παρηγοριάς, ύστερα από μία τόσο βαριά ήττα. Σαφέστατα υπήρξαν και κάποιες εκτροπές με ύβρεις για τους φιλοξενούμενους. Ομως η «αρχή» και το «τέλος» της δραματικής όπως εξελίχθηκε παράστασης για τους πράσινους, μπορεί να πει κανείς ότι αποτελούσε ίσως το μόνο θετικό που έμεινε για να θυμούνται, μετά την συντριβή τους. 

Είναι αλήθεια πως δεν μπορούμε να θυμηθούμε από πότε έχουμε να δούμε μια απόλυτη «ταύτιση απόψεων», μια πανελλήνια θα λέγαμε αναγνώριση της μεγάλης νίκης του ΠΑΟΚ, όσο αυτή της Κυριακής. Το γεγονός βέβαια θα μπορούσε να πει κανείς ότι οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εκπληκτική απόδοση των φιλοξενούμενων, που νίκησαν κατά κράτος τους αντιπάλους τους. 

Πιστεύω πως δεν θα ήταν υπερβολή ότι διαπιστώσαμε πως υπήρχε ένα είδος σεβασμού απέναντι στους νικητές, στην εμφάνιση τους, αλλά και στο σπουδαίο αποτέλεσμα. Αυτό το τελευταίο βέβαια αφορά όλους τους υγειώς σκεπτόμενους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους και όχι τους εκ πεποιθήσεως και εχθροπάθειας συμπλεγματικούς αντιΠΑΟΚτσήδες. 

Με δυο λόγια θα επαναλάβουμε αυτό που καταγράψαμε και στο χθεσινό μας σχόλιο: ότι δηλαδή η νίκη του ΠΑΟΚ δεν διέφερε από το «άλμα ενός γίγαντα». Με ότι αυτό σημαίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Μια νίκη ωστόσο που δυσαρέστησε τον γραφικό Πορτοσάλτε, πιθανότατα τους υπαλλήλους του Αλαφούζου (βλέπε ΣΚΑΪ), κάποιους από τους υπηρετούντες στην COSMOTE TV (κάτι βέβαια που διαχρονικά συμβαίνει και στο έταιρο συνδρομητικό κανάλι, τη NOVA). Το MEGA θεωρείται και είναι εκτός συναγωνισμού.

Πίκρανε λοιπόν και πάλι πολλούς ο ΠΑΟΚ. Ας πρόσεχαν. Επιστρέφοντας ωστόσο στους θριαμβευτές, θα μπορούσαμε να πούμε τα απλά και αυτονόητα. Αυτά που φάνηκαν και ξεπήδησαν μέσα από τις δηλώσεις του προπονητή τους μετά το σφύριγμα της λήξης από τον Λευκορώσο ρέφερι. Ως εκ τούτου, οι πάντες μετά την περηφάνια και την ικανοποίηση για ότι πέτυχαν στην «Λεωφόρο», επικεντρώνονται ψυχή τε και σώματι, στη νέα αποστολή που τους περιμένει την Πέμπτη. Κι αυτό, γιατί έχουν κάθε λόγο να είναι πανέτοιμοι να διεκδικήσουν την πρώτη ευκαιρία διάκρισης της χρονιάς (κύπελλο).

ΥΓ1: Δημήτρης Καραβαγγέλης: «Λάθος, κόμπλεξ ή φτηνή σκοπιμότητα, όταν βλέπει ο ΠΑΟΚτσής να βαθμολογείται με τον χαμηλότερο βαθμό της ενδεκάδας ο Ολιβέιρα, ο οποίος αποτέλεσε μαζί με τον Κωνσταντέλια το δίδυμο των κορυφαίων του 3-0;».

ΥΓ2: Βαγγέλης Παπαθανασίου: «Εντέχνως κάποιοι υποβάθμισαν τη νίκη του ΠΑΟΚ. Δεν υπήρξε αιφνιδιασμός για όλους εμάς τους ΠΑΟΚτσήδες, που ήδη έχουμε πλέον πειστεί για το πόσο αγαπάνε μερικοί δημοσιογράφοι την ομάδα μας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.