«Τσεκάρισμα» και από Γιώργο Σαββίδη για Τόμας Κεντζιόρα και επιθετικό

Γιώργος Καστάνης20 Ιανουαρίου 2023

Ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει δύο παίκτες αυτή την μεταγραφική περίοδο. Τον Βραζιλιάνο Τάϊσον που ήδη κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του στον προημιτελικό αγώνα Κυπέλλου της Τούμπας με τον Παναθηναϊκό και το εξαιρετικό γκολ που πέτυχε. Απέκτησε όμως και τον 25χρονο Μαροκινό Κανίς, που όμως θα παραμείνει στον Πανσερραϊκό έως το καλοκαίρι και θα έρθει στην Τούμπα το καλοκαίρι. Ο Κανίς υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027 με τον ΠΑΟΚ.

Τι συμβαίνει όμως με τις άλλες κινήσεις; Ο ΠΑΟΚ θέλει πολύ τον 28χρονο Τόμας Κεντζιόρα της Ντιναμό Κιέβου. Ο Πολωνός αμυντικός έχει συμβόλαιο με την Ουκρανική ομάδα έως το καλοκαίρι του 2024. Εκεί προπονητής είναι ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, πατέρας του Ραζβάν. Κατά συνέπεια, είναι πολύ πιθανό, ο Κεντζιόρα να ακολουθήσει την διαδρομή Κίεβο – Θεσσαλονίκη όπως είχε κάνει ο βραζιλιάνος Σιντκλέϊ την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Επί της ουσίας: Για τον Κεντζιόρα και τις ικανότητές του, είναι απόλυτα ενημερωμένος ο Γιώργος Σαββίδης. Εκτός από τον Ζοσέ Μπότο που είναι ο καθήλην αρμόδιος για το ποδοσφαιρικό τμήμα, καθώς έχει την ιδιότητα του αθλητικού διευθυντή, ο Γιώργος Σαββίδης θέλει να έχει προσωπική άποψη για τους παίκτες που βρίσκονται στο στόχαστρο της ομάδας. Και αυτό είναι κάτι απολύτως θεμιτό. Μάλιστα για τον Κεντζιόρα υπήρξε και εξονυχιστικός έλεγχος από το τμήμα σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ για να διαπιστωθεί, εάν είναι ο παίκτης που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα.

Παράλληλα ο γιος του ισχυρού άνδρα του Δικεφάλου, παρακολουθεί και τις εξελίξεις για την απόκτηση του επιθετικού. Μάλιστα συζητήθηκε πριν από μερικές ημέρες, ένα όνομα επιθετικού (δεν έχει δημοσιοποιηθεί το όνομά του) που είχε προταθεί παλαιότερα στον ΠΑΟΚ, όμως αυτή την περίοδο δεν “καρποφόρησαν” οι επαφές καθώς ο παίκτης μετακινήθηκε σε άλλο Πρωτάθλημα. Για τον Καναδό Κάϊλ Λαρίν που ανήκει στην Μπρίζ, είναι δεδομένο το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και άμεσα αναμένονται οι τελικές εξελίξεις.

Όσο για τον Πολωνό αμυντικό, Τόμας Κεντζιόρα, οι ετήσιες απολαβές του αγγίζουν τις 850.000 ευρώ και στον ΠΑΟΚ συζητούν την προοπτική να τον φέρουν δανεικό για έξι μήνες με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι.

Από την Ουκρανία υπάρχει η πληροφορία, σύμφωνα με την οποία, λόγω του Πολέμου, ο Κεντζιόρα, μπορεί να φύγει από την Ντιναμό χωρίς να χρειαστεί να δώσει ο ΠΑΟΚ κάποιο ποσό στην Ουκρανική ομάδα. Είναι κάτι το οποίο, μέχρι και πριν από λίγο, δεν είχε διευκρινιστεί, όμως αποτελεί ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.