«Παπαπέτρου ή Φωτιά θα πρέπει να ορίσει ο Μπένετ για τη ρεβάνς του Άρη με τον Ολυμπιακό»

Metrosport Team20 Ιανουαρίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε ο Γιώργος Σπανέας που εκπροσωπεί τους Έλληνες διαιτητές για το αίτημα που κατέθεσε η ΠΑΕ Άρης, προκειμένου να διευθύνει Έλληνας διαιτητής, την δεύτερη αναμέτρηση του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.


Ο Άρης θα διεκδικήσει την πρόκριση στην ημιτελική φάση, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 19:30.

Ο κ. Σπανέας υπεραμύνθηκε της παρουσίας των Ελλήνων διαιτητών. Και είπε τα εξής: “Θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Άρη γιατί έκανε μία σωστή κίνηση. Μακάρι να μην περιοριστεί μόνο για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δημιουργήσαμε θέμα και στους ξένους διαιτητές. Δεν είδαμε κάτι το διαφορετικό με τους ξένους. Η διαιτησία έτσι είναι, χωρίς το λάθος δεν κάνεις και το γκολ. Η ανακοίνωση του Άρη μιλάει για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ας ελπίσουμε ότι ο Άρης θα πειστεί ότι ο Έλληνας θα είναι καλύτερος από τον ξένο. Γνωρίζει ο κ. Καρυπίδης τα τεκτενόμενα.

Για ότι πετάει και για ότι κολυμπάει δεν φταίει μόνο ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω πάντως ότι ο Ολυμπιακός δεν θα το αρνηθεί το θέμα με την παρουσία του Έλληνα διαιτητή. Δεν κρέμεται από μία κλωστή η ομάδα. Να δείξουν και από τον Ολυμπιακό μία καλή διάθεση. Αν μπει Έλληνας βέβαια θα πρέπει να δικαιώσει την επιλογή και των δύο ομάδων, βεβαίως.

Θα πρέπει ο κ. Μπένετ να το σκεφθεί καλά. Να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα γιατί έχουμε μία συμπάθεια σε έναν διαιτητή. Να επιλέξει έναν διαιτητή που είναι σε φόρμα. Θα πρέπει ο διαιτητής να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθήσει για το καλύτερο”.


- Ποιος Έλληνας διαιτητής, κατά την άποψή σας, είναι ο πιο φορμαρισμένος αυτή την χρονική περίοδο;

“Είναι δύο, το πολύ τρεις, μεταξύ αυτών είναι ο Τάσος Παπαπέτρου και ο Φωτιάς. Έχουμε άνετα μία δυάδα, ας μην πούμε και άλλα ονόματα. Θα έλεγα αυτούς τους δύο. Θα μπορούσε να βγει το παιχνίδι με αυτούς τους διαιτητές. Ψάχνουμε να βρούμε εάν κράτησε καθυστέρηση. Φθάσαμε στο σημείο να μην θέλει να έρθει διαιτητής στην Ελλάδα. Άλλος διαιτητής βαφτίστηκε ως γαύρος, άλλος ως βάζελος, άλλος ως ΑΕΚτσής”.


Ο Άρης δεν θέλει πάντως τον Παπαπέτρου, όπως με πληροφορείται. Μου θυμίζει κάτι για επαγγελματική διαιτησία που όμως αποκλείονται γιατί δεν τους θέλουν οι ομάδες. Εδώ έχουμε κάτι το οξύμωρο. Εάν ο Μπένετ έφερνε τον Πορτογάλο Μαρτίνς, θα έβγαινε ο Άρης και θα έλεγε, φέρτε κάποιον άλλον ξένο εκτός από τον Μαρτίνς;

Ο κ. Καρυπίδης πρέπει πάντως να πει γιατί δεν θέλει τον κ. Παπαπέτρου. Συνέβη κάτι ; Υπάρχει κάτι που πρέπει να μάθουμε; Εγώ πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα συναινέσει στο αίτημα του Άρη για να φέρει Έλληνα διαιτητή. Πάντως έχω και μία απορία. Οι διεθνείς μας διαιτητές έπαιξαν σε πολλά ματς στην Ευρώπη. Δεν είδα όμως τις ομάδες από το εξωτερικό να διαμαρτύρονται για τους Έλληνες διαιτητές. Μόνο εδώ διαμαρτύρονται”.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.