Αισιόδοξα... «μηνύματα» και διαρκής επαγρύπνιση

Δημήτρης Μπούζας21 Ιανουαρίου 2023

Ικανοποιημένος σε απόλυτο βαθμό ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Το «πρώτο βήμα» για την πρόκριση συνδυάστηκε με το αντίστοιχο «πρώτο βήμα» ενός εξαιρετικού παίκτη που ήρθε να βοηθήσει, ώστε να μην χαθεί η χρονιά. Και τα δύο βήματα πραγματοποιήθηκαν με έναν εντυπωσιακό τρόπο που προκάλεσε ενθουσιασμό και ανάταση προσδοκιών. Η ψυχολογία στα ύψη, το ίδιο και η αναθέρμανση κινήτρων. Ολα μπήκαν σε μία ευθεία, την οποία θα πρέπει να ακολουθήσει αταλάντευτα η ασπρόμαυρη οικογένεια. Πορεία από την οποία θα πρέπει να εκλείψουν γνωστές διαχρονικές και παθογενείς συνήθειες, που οδηγούν σε πισωγυρίσματα και απογοητεύσεις. Ξεστρατίσματα και οβιδιακές μεταμορφώσεις τέλος. Το προχθεσινό βράδυ αποτελεί μια νέα μεγάλη αφετηρία, έναν καινούργιο βατήρα εκτόξευσης ή αν θέλετε επανεκκίνησης για κάπου... ψηλότερα. Πιο πάνω δηλαδή από εκεί που είχαν οριοθετηθεί με την υπάρχουσα βαθμολογική διαφορά, οι προσδοκίες όλων. Και της ομάδας, αλλά και των οπαδών της. Ως εκ τούτου, αξίζει ο κόπος για μια νέα συντονισμένη και γενναία προσπάθεια, με σκοπό το ακόμη πιο ψηλά. Η εμφάνιση της Τετάρτης σε συνδυασμό με την παρουσία ενός υψηλού επιπέδου παίκτη, του Βραζιλιάνου Τάισον, αποτελεί μια πρόκληση για τον Ιβάν, ώστε να προχωρήσει ένα – δύο βήματα παραπάνω, ενισχύοντας και καθιστώντας ικανή την ομάδα του να διεκδικήσει όλες τις διακρίσεις που υπάρχουν μπροστά της.

Αδιαμφισβήτητα ο ΠΑΟΚ νίκησε κατά κράτος την Τετάρτη τον Παναθηναϊκό. Όμως κι αυτή η θριαμβευτική επικράτηση, συνδυάστηκε με κάποιους αστερίσκους, που ασφαλώς δεν μείωσαν ούτε στο ελάχιστο το μέγεθος της και οι οποίοι όμως θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν. Οι αστερίσκοι αφορούν αδυναμίες που εμφανίζονται λογω έλλειψης σοβαρών εναλακτικών λύσεων, με τον κόουτς να μην έχει την ευχέρεια να αντικαταστήσει αποτελεσματικά απουσίες παικτών που είναι ντεφορμέ ή τραυματιών που φυσιολογικά υπάρχουν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Σίγουρα δεν θα έχετε λησμονήσει πως ο Παναθηναϊκός πρόσφατα και στο τελευταίο παιχνίδι του που νίκησε στην Τούμπα, εκμεταλλεύτηκε μια τέτοια αδυναμία, πανομοιότυπη της προχθεσινής. Αναφερόμαστε στον σχεδόν αφύλακτο διάδρομο της αριστερής πλευράς (με την ατυχή έμπνευση του κόουτς να χρησιμοποιήσει τον άπειρο Νάσμπεργκ). Το ίδιο θα συνέβαινε και χθες, εάν ο Λουτσέσκου δεν προχωρούσε έστω και κάπως καθυστερημένα σε αλλαγές ρόλων του Νάρεϊ και του Ζίβκοβιτς. Έστειλε τον Σέρβο στην πλευρά του πολύ ευάλωτου Ράφα Σοάρες και του έδωσε την ευκαιρία να συνέλθει στην επανάληψη. Έχει προβλήματα είναι αλήθεια ο δικέφαλος με τους ακραίους αμυντικούς του. Φυσικά δεν έχω πρόθεση να αναφερθώ σε ονόματα, ούτε και να κάνω υποδείξεις όπως επί παραδείγματι αν ο Μιχαηλίδης θα μπορούσε κάλιστα να χρησιμοποιηθεί και σαν αριστερός οπισθοφύλακας. Το σημερινό σχόλιο γενικά αναφέρεται σε δύο συγκεκριμένα πράγματα. Το ένα αφορά την αφύπνιση των υπευθύνων και την τολμηρή απάντηση τους στην πρόκληση της περαιτέρω ενίσχυσης και διεκδίκησης όλων των στόχων και το άλλο να επιδειχθεί μία χωρίς προηγούμενο επαγρύπνιση σε όλα τα επίπεδα, ώστε να προστατευτεί η ομάδα και να αποφύγει ενδεχόμενες (αν όχι βέβαιες) παγίδες, που θα στηθούν από το παρασκήνιο. Αυτή τη στιγμή όλα έχουν μπει στην ευθεία και θα ήταν κρίμα να χάσει η ομάδα τη φλόγα της, τα κίνητρα της και την καλή της ψυχολογία.

ΥΓ1: Αναλύσεις επί αναλύσεων από τους πάντες και τα πάντα για τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ. Πανηγύρια ακόμη και από εκείνους που είχαν απαγορεύσει την άποψη ότι η ομάδα χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση. Ξετρελάθηκαν με τον Τάισον του οποίου βέβαια πριν από λίγο καιρό την προοπτική της μεταγραφής του, την είχαν ενταφιάσει πριν ξεκινήσει. Είπαμε για αυτούς ότι η λέξη μεταγραφή θεωρείται «ύβρις» και «βλασφημία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.