Ο Λουτσέσκου «ξεσκέπασε» «εγκλήματα» του VAR σε βάρος του ΠΑΟΚ

Γιώργος Καστάνης20 Ιανουαρίου 2023

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ «απασφάλισε» μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα στο Κύπελλο επί του Παναθηναϊκού. Όταν δέχθηκε μία ερώτηση από τη Metrosport αρχικά για την τριπλή αλλαγή που επιχείρησε σε συνδυασμό με τις αποφάσεις της διαιτησίας, ο Ρουμάνος τεχνικός έριξε την βόμβα!!


Μιλώντας για τον ρόλο του VAR και τις αδικίες που έχει υποστεί ο ΠΑΟΚ, τον ενάμιση τελευταίο χρόνο, αποκάλυψε πως ο ίδιος διαιτητής που ήταν στο VAR στον περσινό αγώνα Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ και είχε αδικήσει τον ΠΑΟΚ, είχε οριστεί στο VAR και στον αγώνα των πλέι οφ, ανάμεσα στις δύο ομάδες στην Λεωφόρο, ενάμιση μήνα νωρίτερα. Για πρώτη φορά ακούστηκε αυτό, καθώς σχεδόν όλοι είχαν παραπλανηθεί.

Το πλήρες όνομα του VAR, για τον οποίο μίλησε ο τεχνικός του Δικεφάλου είναι: Ρικάρντο ντε Μπούργκος Μπενγκοετσέα.

Ο Λουτσέσκου είπε επί λέξει: «Το ίδιο VAR που ήταν στο ΟΑΚΑ στον τελικό του Κυπέλλου, ήταν και στο ματς των πλέϊ οφ στην Αθήνα. Στο ΟΑΚΑ δεν μας είχε δοθεί το καθαρό πέναλτι στην ανατροπή του Μιτρίτσα μέσα στην περιοχή, ενώ δεν είχε αποβληθεί ο Αϊτόρ για την ενέργεια που έκανε μπροστά στους οπαδούς μας. Ο Αουγκούστο για την ίδια ενέργεια είχε αποβληθεί σε προηγούμενο παιχνίδι από τον VAR». Στην συνέχεια ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για το κλεμμένο Κύπελλο του περασμένου Μαϊου και επανέλαβε την φράση του για το κλεμμένο Πρωτάθλημα του 2018.

Με… άλλο όνομα είχε δηλωθεί ο VAR από την ΚΕΔ

Η Metrosport αποκάλυψε μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Ο ίδιος Ισπανός διαιτητής (Ρικάρντο ντε Μπούργκος Μπενγκοετσέα) που είχε οριστεί στο VAR, από τον Κλάτενμπεργκ και την πρώην ΚΕΔ, στον αγώνα των πλέι οφ στις 3 Απριλίου 2022 στην Λεωφόρο, ορίστηκε και στο ΟΑΚΑ με «παραλλαγμένο» το όνομά του.

Έχουμε και λέμε: Στις 3 Απριλίου 2022 για την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ. Διαιτητής ο Βόσνιος Πελίτο. Στο VAR ο Ισπανός Ντε Ρικάρντο (έτσι τον έγραψαν) με πρώτο VAR τον Φωτόπουλο.

Ο ΠΑΟΚ έχασε με σκορ 2-1. Όμως στο 9ο λεπτό, δεν είχε δοθεί καθαρό πέναλτι υπέρ του Δικεφάλου. Ο Ζαμπά έκανε το σούτ, η μπάλα χτύπησε καθαρά στο χέρι του Βέλεθ μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Το πέναλτι σφυρίχθηκε από τον Βόσνιο, όμως ο Ισπανός Ντε Ρικάρντο από το VAR άλλαξε την απόφαση του πρώτου ρέφερι. Αποτέλεσμα; Ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί πολύ νωρίς και να διεκδικήσει την νίκη.

Ενάμιση μήνα μετά, στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, ο Κλάτεμπεργκ και η ΚΕΔ όρισαν ως διαιτητή τον Ισπανό Λαόθ. Στο VAR όμως έβαλαν τον ίδιο ρέφερυ.

Ως Ντέ Ρικάρντο αναγράφονταν λοιπόν στα πλέι οφ στην Λεωφόρο στις 3 Απριλίου 2022. Ως Ρικάρντο Μπενγκοετσέα αναγράφονταν ενάμιση μήνα αργότερα. Θα πείτε, ε και τι έγινε. Κι όμως. Ο ίδιος ρέφερυ στο VAR αδίκησε κατάφωρα τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου. Δεν απέβαλε τον Αϊτόρ όταν έδειξε επιδεικτικά τα γεννητικά του όργανα στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ μετά το πέναλτι που εκτέλεσε. Για παρόμοια ενέργεια, είχε αποβληθεί ο Αουγκούστο στο Καραϊσκάκη.

Ο VAR Ρικάρντο Μπενγκοετσέα, μαζί με τον Λαόθ δεν υπέδειξαν το ξεκάθαρο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ όταν ανατράπηκε ο Μιτρίτσα μέσα στην περιοχή των Πρασίνων, λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Κανείς, μέχρι προχθές, δεν είχε αντιληφθεί τις «σατανικές συμπτώσεις», που όμως δεν ήταν. Ο Λουτσέσκου «ξεσκέπασε» μετά από μήνες το σκάνδαλο, αλλά το κακό είχε γίνει. Ο ΠΑΟΚ πέρυσι έχασε ένα παιχνίδι στα πλέι οφ, και ένα τρόπαιο από μία ομάδα που ήταν κατώτερη.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.