NBA: Ο Μπάιντεν γονατίζει μπροστά στους πρωταθλητές Γουόριορς

Metrosport Team18 Ιανουαρίου 2023

Σε μια κίνηση γεμάτη συμβολισμούς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αποφάσισε να γονατίσει κατά την υποδοχή των Γουόριορς στον Λευκό Οίκο για να στείλει το μήνυμα της ισότητας και της αξιοκρατίας σε όλον τον πλανήτη.


Θεωρητικά ήταν απλώς μια κίνηση που διήρκησε μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Ήταν τέτοια παρόλα αυτά η δύναμή της, ήταν τόση η ισχύς της που πλέον θα ταξιδεύει αναλλοίωτη στον χρόνο και θα μείνει εσαεί στην ιστορία.

Η εικόνα του γονατιστού Τζο Μπάιντεν στη διάρκεια της υποδοχής των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, ως πρωταθλητών του NBA, στον Λευκό Οίκο απαθανατίστηκε από εκατοντάδες φωτογράφους και μεταδόθηκε από εκατομμύρια Μέσα ενημέρωσης σε παγκόσμια κλίμακα. Άρα έφτασε παντού.

Με την πρωτοβουλία του αυτή ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κατάφερε να στείλει το μήνυμά του. Ένα μήνυμα με αμέτρητους συμβολισμούς και αποδέκτες. Κοινωνικούς και πολιτικούς.

Ποιος ξεχνά άλλωστε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο προκάτοχός τους, είχε κατακρίνει δημοσίως όλο το κίνημα απέναντι στις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ που άρχισε το 2016 από τον Κόλιν Κάπερνικ (αθλητή του NFL) και εξελίχθηκε σε μια μαζική, παγκόσμια, διαμαρτυρία με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη το 2020.

Αναμφίβολα η μάχη για την ισότητα, την αξιοκρατία, τη διαφορετικότητα είναι συνεχόμενη και δίνεται καθημερινά. Κάθε κρίκος πάντως τη δυναμώνει όπως και να 'χει. Πόσο μάλλον αν αυτός προέρχεται από τον πολιτικό άρχοντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.