Ο Μάτος θα είναι πάντα ένας από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ

Κώστας Πετρωτός13 Ιανουαρίου 2023

Ο Λέο Μάτος αποφάσισε χθες να βάλει τέλος οριστικά σε μία σπουδαία καριέρα. Σε μία καριέρα που το κεφάλαιο ΠΑΟΚ έγινε ξεχωριστό κομμάτι και για εκείνον. Δέθηκε πολύ με την ομάδα, πρόσφερε (168 ματς, 26 γκολ, 16 ασίστ) και ο κόσμος τον αγάπησε γιατί έδινε πάντα την μάχη του για τον δικέφαλο στο στήθος. Ήταν ένας μαχητής που ταύτισε τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ με το πιάτο φαϊ που ήθελε να προσφέρει στα δικά του παιδιά και όταν έβλεπε κάποιον αντίπαλο να θέλει να το πάρει, “τρελαινόταν”.

Αυτό το βλέμμα του “τρελού” που στον ΠΑΟΚ βρήκε πάθος, αγάπη, στοιχεία που του είχαν λείψει, “σημάδεψε” και τον κόσμο του Δικεφάλου. Τα τρομερά άλματά του στις κεφαλιές (όταν ήταν μικρός ήταν πολύ κακός σε αυτό και αφιέρωσε πολλές ώρες σε ποδοτένις και ποδόσφαιρο στην άμμο), οι σέντρες του και ενίοτε τα σουτ του, μα πάνω απ’ όλα η προσωπικότητά του τον καθιστούν κατά την άποψη του γράφοντος, τον κορυφαίο δεξιό μπακ στη ιστορία του συλλόγου. Αυτό είναι μία προσωπική άποψη, ίσως ορισμένοι διαφωνούν, σε κάθε περίπτωση όμως μιλάμε για έναν από τους κορυφαίους της ιστορίας του ΠΑΟΚ και πάντα το όνομά του θα γράφεται με χρυσά γράμματα, αφού βοήθησε να γραφτούν σελίδες δόξας.


Η εκτίμησή μου είναι ότι το κεφάλαιο Μάτος θα ανοίξει ξανά στο μέλλον. Από άλλο πόστο. Ο Ιβάν Σαββίδης γνωρίζει ήδη τις ικανότητες που έχει ο Λέο και σε άλλους τομείς, τον είδε να του δίνει λύση κάποια στιγμή στο θέμα Ζαμπά, ενώ έχει και γνώση από Ακαδημίες αφού εδώ και χρόνια έχει την δική του. Η ενασχόληση με την Βάσκο Ντα Γκάμα, σε διοικητικό πόστο, θα του δώσει και εμπειρία που θα φανεί χρήσιμη και στον ΠΑΟΚ. Προς το παρόν, ο ΠΑΟΚ δεν είχε απλά να ευχαριστήσει, όπως και το έκανε, τον 36χρονο Βραζιλιάνο για την προσφορά του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.