Αϊτόρ Γκαρθία, τώρα ή το καλοκαίρι για τον Άρη

Metrosport Team13 Ιανουαρίου 2023

Είναι αλήθεια ότι το τμήμα scouting του Αρη βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου ποδοσφαιριστών οι οποίοι αγωνίζονται στα άκρα ούτως ώστε να είναι έτοιμοι σε περίπτωση πώληση του Ντάνιελ Μαντσίνι και σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, οι «κίτρινοι» ήδη έχουν μιλήσει για την περίπτωση του 28χρονου Ισπανού winger Αϊτόρ Γκαρθία.
Τη σχετική αποκάλυψη έκανε η ιστοσελίδα «lns.es» η οποία ασχολείται κατά κύριο λόγο με το ρεπορτάζ της Σπόρτιγκ Χιχόν στην οποία ανήκει ο ποδοσφαιριστής. «Ο Αρης εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον Αϊτόρ του οποίου το συμβόλαιο λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και το πιθανότερο είναι να φύγει. Είναι καλός ποδοσφαιριστής ο οποίος διακρίνεται για την ταχύτητά του αλλά και την ικανότητά του στο γκολ. Στον Αρη βρίσκεται εξάλλου κι ένας καλός φίλος του, ο Μάνου Γκαρθία», είπε στο Metropolis 95.5 ο ρεπόρτερ της «lns.es», Αντές Μενέντεθ, ο οποίος αποκάλυψε τις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. «Υποψιάζομαι ότι το ενδιαφέρον του Αρη έχει να κάνει με το ενδεχόμενο πώλησης του Μαντσίνι», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.
Πάμε στην ουσία. Πληροφορίες της σημερινή «Μ» αναφέρουν ότι πράγματι ο 28χρονος winger είναι από τους ποδοσφαιριστές που προτάθηκαν και εξετάζονται από τον Αρη. Είναι δεδομένο ότι δεν θα παραμείνει στη Σπόρτιγκ Χιχόν μετά το τέλος της χρονιάς και ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τώρα. Αν δηλαδή βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, το πιθανότερο είναι να μην του υψώσει εμπόδια η ισπανική ομάδα. Κατά τις ίδιες πηγές, οι «κίτρινοι» μπήκαν σε διαδικασία για να μάθουν τα δεδομένα της υπόθεσης δίχως να ξεκαθαρίσουν ότι θα κάνουν κίνηση κι αν αυτή είναι για τώρα ή για το καλοκαίρι όπου θα μείνει ελεύθερος. Πιθανότατα για τώρα διότι το καλοκαίρι θα έχουν τη δυνατότητα περισσοτέρων επιλογών.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποφασίσει αν θα προχωρήσουν στην απόκτηση ενός ακόμη winger. Βάσει ρόστερ έχουν πολλούς, αν όμως παραχωρηθεί ο Μαντσίνι θα μείνει μ’ έναν! Γιατί ο Αλαν Πάρντιου έχει πει ότι ο Ματέο Γκαρσία χαραμίζεται στα άκρα και για τον Ράφαελ Καμάτσο υποστήριξε ότι του ταιριάζει περισσότερο να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης. Αρα, μένει μόνο ο Χουάν Ιτούρμπε από τον οποίον δεν υπάρχει ικανοποίηση για την αγωνιστική προσφορά του. Ο Αϊτόρ Γκαρθία είναι παίκτης ο οποίος αγωνίζεται τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά πλευρά της επίθεσης. Με 147 συμμετοχές με τη Σπόρτιγκ Χιχόν (με 19 γκολ και έξι ασίστ) ο οποίος όμως δεν έχει αγωνιστεί ποτέ εκτός Ισπανίας. Αν δηλαδή ο Αρης προχωρήσει σε κίνηση απόκτησής του θα του δώσει σχετική δυνατότητα, όπως είχε συμβεί και με τον Χαβιέρ Ματίγια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.