Από το… νηπιαγωγείο στο πανεπιστήμιο

Βασίλης Βλαχόπουλος12 Ιανουαρίου 2023

Η περίοδος προετοιμασίας έλαβε τέλος γιατί ακολουθεί αυτή των αποδείξεων στόχων και προσδοκιών. Αν το ζητούμενο ήταν να πάει ο Αρης στους αγώνες με τον Ολυμπιακό (για το Novibet Κύπελλο Ελλάδας) με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, αυτός επιτεύχθηκε γιατί προς αυτήν την κατεύθυνση ωφέλησαν τα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Χθες, μετά τη δεύτερη νίκη επί του Λεβαδειακού, ο Αλαν Πάρντιου μάλλον προσπάθησε να δει κάτι καλό μέσα στη μετριότητα καθώς έβαλε καλό βαθμό στο σχέδιο χρησιμοποίησης του Ράφαελ Καμάτσο στην κορυφή της επίθεσης αλλά και στην απόδοση της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο.

Πράγματι ο Αρης είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας απέναντι σε μια ομάδα που μπήκε στο γήπεδο για να παίξει μόνο άμυνα, αλλά το επίπεδο δημιουργίας μάλλον δεν ήταν τόσο υψηλό. Προφανώς ήταν ανώτερο μετά το πρώτο 20λεπτο αλλά οι εκτελέσεις των Μαντσίνι, Καμάτσο υποτίμησαν την αξία των φάσεων.

Δύο πράγματα που όντως ξεχώρισαν σχετίζονται με την αγωνιστική συμπεριφορά ισάριθμων παικτών. Ο Μπριάν Νταμπό δεν είναι ο επιπόλαιος και επιρρεπής στο λάθος του πρώτου γύρου του Πρωταθλήματος. Σταδιακά προσθέτει ωριμότητα στο παιχνίδι του αλλά και δημιουργία στο αντίστοιχο της ομάδας του. Κι αυτό είναι καλό νέο ως προς το ποιοτικό επίπεδο των κεντρώων που έρχονται από τον πάγκο.

Δεύτερον, ο Μάνου Γκαρθία δείχνει να βρίσκεται στη διαδρομή μετουσίωσης του παιχνιδιού του αφήνοντας κατά μέρους το… τίκι τάκα αλλά επιλέγοντας την άμεση εκτέλεση. Χθες, σε αντίθεση με τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, δεν κατάφερε να σκοράρει αλλά είναι ζήτημα χρόνου να το κάνει αν συνεχίσει να δοκιμάζει τα πόδια του από το να ψάχνει μια εξαιρετικά δύσκολη πάσα. Και ο Αρης του μόλις ενός τέρματος από την πίσω ζώνη σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει ανάγκη το γκολ του Ισπανού όπως φυσικά και τον Ματέο Γκαρσία, Νταρίντα αλλά και Ετέμπο.

Αυτά τα γκολ θα χρειαστούν στους αγώνες με τον Ολυμπιακό καθώς οι δύο εκ των τριών θα κρίνουν τον στόχο του Κυπέλλου και απέναντι σε μια φύσει επιθετική ομάδα, είναι δεδομένο ότι, ο Αρης θα πρέπει να σκοράρει. Με το χθεσινό παιχνίδι πέρασε η περίοδο των «παιδιών» και ήρθε αυτή των ανδρών.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.