Γιατί ήταν απαραίτητη η επέμβαση στο ζυγωματικό του Λύρατζη

Metrosport Team12 Ιανουαρίου 2023

Ρεπορτάζ: Κ. Πετρωτός-Γ. Καστάνης

Ο Λευτέρης Λύρατζης θα μπει το πρωί στο χειρουργείο του ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου στην ανατολική Θεσσαλονίκη προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα που προκάλεσε το κάταγμα στο ζυγωματικό και με κατάλληλη θεραπεία υπολογίζεται ότι σε περίπου δύο μήνες θα μπορεί και πάλι να υπολογίζει στις υπηρεσίες του ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Για να ληφθεί η απόφαση για νυστέρι και όχι συντηρητική αγωγή χρειάστηκε μία σειρά εξετάσεων (μεταξύ των οποίων και αξονική τομογραφία) και μία σύσκεψη του επικεφαλής του ιατρικού τιμ του ΠΑΟΚ, Περικλή Παπαδόπουλου και του γιατρού της ομάδας, Γιάννη Ράλλη, καθώς και δύο κορυφαίων ωτορινολαρυγγολόγων της Θεσσαλονίκης, του Ηλία Καραπάντζου και του Νίκου Μπούρα και φυσικά συζήτηση και με τον Καβαλιώτη παίκτη.
Η κοινή ιατρική άποψη ήταν ότι είναι απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση, γιατί η ζημιά είχε γίνει σε οστό που στηρίζει το μάτι και δεν υπήρχε περιθώριο για άλλη προσέγγιση.

Από κει και πέρα, ο τελικός χρόνος επιστροφής στα γήπεδα θα κριθεί από την πορεία της αποθεραπείας. Βάσει εκτιμήσεων, ο νεαρός μπακ θα αρχίζει να προπονείται με την ομάδα πριν τους δύο μήνες, ενώ είναι αρκετά πιθανό στους πρώτους αγώνες να φορά και ειδικό νάρθηκα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.