Μόνο σε μια αγωνιστική «επανάσταση» μπορεί να μετέχει ο Τάισον στον ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης11 Ιανουαρίου 2023

Η εμπειρία, που υποχρεωτικά προκύπτει με το πέρασμα των χρόνων, λέει ότι η συμπεριφορά ενός ανθρώπου δεν είναι αποκλειστικά και μόνο ζήτημα χαρακτήρα, αλλά εξαρτάται και από το περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί, τις συνθήκες που είναι διαμορφωμένες σ' αυτό το περιβάλλον και τους άλλους ανθρώπους με τους οποίους καλείται να συνεργαστεί. 


Ο Τάισον λέγεται ότι υπήρξε ο ηγέτης της “επανάστασης” των παικτών της Ιντερνασιονάλ όταν είχαν μείνει απλήρωτοι. Στον ΠΑΟΚ απλήρωτος δεν είναι κανείς. Ισα-ίσα που υπάρχουν κάμποσοι σταθερά και παχυλά αμειβόμενοι χωρίς να προσφέρουν τίποτε. Το τελευταίο που θα μπορούσε να συμβεί είναι μια αποχή από τις προπονήσεις λόγω απληρωσιάς. Αρα, μόνο σε μια αγωνιστική “επανάσταση” θα χρειαστεί να μετέχει όσο φοράει τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Το συμβόλαιό του προέβλεπε 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως και λέγεται ότι η Ιντερνασιονάλ το έλυσε ευχαρίστως για να απαλλαγεί από ένα κόστος που δεν άντεχε. Στον ΠΑΟΚ, όσα και να συμφώνησαν να του δίνουν, θα του τα δίνουν αγόγγυστα, με την ελπίδα, φυσικά, ότι θα τα ανταποδώσει με την προσφορά του στην ομάδα. Αν δεν συμβεί αυτό, πιθανότατα να θελήσει να τον ξεφορτωθεί και ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν θα το κάνει για τα χρήματα. Θα το κάνει για να αδειάσει τη θέση του και να την καλύψει με έναν καλύτερο.

Οπως κάθε Βραζιλιάνος, στην Ελλάδα ο Τάσιον θα βρει την αγία του χαρά. Εκανε θητεία και στην Ουκρανία, ένιωσε πολύ καλά τι πάει να πει παγωνιά, εδώ θα μάθει ότι παρακαλάμε μάταια να έρθει ο χειμώνας κι αυτό σίγουρα θα του αρέσει. Θα του αρέσει η Ελλάδα, θα του αρέσει η Θεσσαλονίκη, θα του αρέσουν οι άνθρωποι στον ΠΑΟΚ, θα του αρέσει και η δεύτερη οικογένεια που θα βρει μέσα στην ομάδα. Δεν γίνεται να μη του αρέσουν όλα αυτά.

Λέγεται ακόμη ότι είναι τύπος έξω καρδιά. Χαμογελαστός, πλακατζής, αγαπητός από όλους τους συμπαίκτες του, ό,τι πρέπει για τα αποδυτήρια. Και ότι του αρέσει πολύ να βοηθάει τους νεαρούς συμπαίκτες του. Από νεαρούς στον ΠΑΟΚ άλλο τίποτα. Αρα, θεωρητικά, θα “κουμπώσει” μια χαρά. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά οι πιτσιρικάδες της ομάδας θα έχουν να μάθουν πολλά από έναν πολύ έμπειρο ποδοσφαιριστή με πλούσιες παραστάσεις, μετά από 5 χρόνια (συνολικά) καριέρας στη Βραζιλία με την Ιντερνασιονάλ και άλλα 11 (συνολικά) στην Ουκρανία με τη Μέταλιστ Κάρκιβ και τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Και να μην ξεχνάμε ότι φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας 8 φορές, πετυχαίνοντας και ένα γκολ. Λίγες οι συμμετοχές, σε σύγκριση με πολλούς άλλους, αλλά το να φτάνει ένας Βραζιλιάνος στην Εθνική, μέσα από πολλά εκατομμύρια ποδοσφαιριστών σε τούτη τη χώρα, δείχνει ότι μόνο τυχαίος δεν είναι.

Εντός του 2022 έχασε τον πατέρα του και τον αδελφό του. Δύσκολο να διαχειριστείς συναισθηματικά και ψυχολογικά δύο τόσο δυνατά και απανωτά χτυπήματα. Σήκωσε όμως κεφάλι και σίγουρα τον βοήθησε σ' αυτό η γέννηση του δεύτερου παιδιού του. Μακριά από τη Βραζιλία, εδώ στην Ελλάδα, έχει κι αυτός και όλη η οικογένειά του την ευκαιρία να γυρίσουν σελίδα στη ζωή τους και να “χτίσουν” το μέλλον τους με αισιοδοξία.

Για όσους ενδιαφέρονται, παίζει αριστερά στην επίθεση, σουτάρει και με τα δύο πόδια, αλλά κυρίως παίζει πίσω από τον σέντερ φορ, σε ρόλο “10αριού”. Κύριο προσόν του δεν είναι τα γκολ, είναι οι πάσες. Προφανώς, κάτι που λείπει, σε αφθονία τουλάχιστον, από τον ΠΑΟΚ. Μόνο σ' αυτόν τον τομέα να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα, θα είναι πολύ σημαντική η προσφορά του.

ΥΓ. Η λογική λέει ότι ο Τάισον έχει να δώσει με την ποιότητά του και την εμπειρία του. Λέει επίσης ότι ο ΠΑΟΚ δεν διαθέτει κανέναν άλλον τέτοιου τύπου παίκτη. Μοναδική επιφύλαξη που μπορεί να έχει κανείς είναι η ηλικία του. Μεθαύριο, Παρασκευή, έχει γενέθλια. Κλείνει τα 35 και μπαίνει στα 36. Τι σημασία έχει; θα πει κάποιος. Πολλές φορές δεν έχει. Αν ο παίκτης βρίσκεται σε καλή κατάσταση και μπορεί ακόμη, κανένα πρόβλημα. Αλλά το λογικό ερώτημα που ζητά μια απάντηση, που μόνο ο ίδιος θα δώσει στην πράξη, είναι σε ποια κατάσταση μπορεί να βρίσκεται ένας ποδοσφαιριστής μπαίνοντας στο 36ο έτος της ηλικίας του. Ιδωμεν. 


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο faceboo

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.