Άρης: Στην επίθεση θέλει δουλειά

Metrosport Team12 Ιανουαρίου 2023

Η διαιτησία του Ηλία Κορομηλά δεν ήταν ο μοναδικός λόγος της ήττας τουΑρη στην Πάτρα. Πιο σημαντικός ήταν το έλλειμμα συνεργασιών που εμφάνισαν οι «κίτρινοι» στην επίθεση και η δυσκολία συνύπαρξης των Χάγκινς, Τολιόπουλου και Μήτρου Λονγκ.

Στους δύο τελευταίους αγώνες ο Αρης σκοράρει κατά μέσο όρο λιγότερους από 65 πόντους. Προφανώς έχει σημασία το γεγονός ότι σουτάρει με άθλια ποσοστό ευστοχίας στο μακρινό σουτ καθώς αυτό μετά βίας υπερβαίνει το 20%, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έχασε τις γραμμές επικοινωνίας μεταξύ κοντών και ψηλών, παράλληλα δεν παίρνει αυτά που προφανώς περίμενε από τον Βασίλη Καββαδά, ενώ η συνύπαρξη των Χάγκινς, Τολιόπουλου και Μήτρου Λονγκ στην οργάνωση του παιχνιδιού εξελίσσεται σε γρίφος για δυνατούς λύτες γιατί δεν έχουν βρει χημεία και ρόλους. 

Ο πρώτος εμφανίζεται διστακτικός, ο δεύτερος δεν «φτιάχνει» φάσεις όπως συνήθιζε και ο τρίτος περισσότερο «ταλαιπωρεί» την ομάδα του παρά τη στήνει σωστά για μια οργανωμένη επίθεση. Αυτό είναι το βασικό αγωνιστικό πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Καστρίτης ούτως ώστε ο δεύτερος γύρος του Πρωταθλήματος να είναι το ίδιο αποδοτικός με τον πρώτο. Τόσο στον αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου όσο και στον αντίστοιχο με τον Προμηθέα Πατρών φάνηκε ότι υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας.

Η απουσία των διαιτητών του αγώνα Προμηθέας-Αρης από τη χθεσινή κλήρωση της 12ης αγωνιστικής προφανώς δεν ήταν συμπτωματική. Η ΚΕΔ συνηθίζει να μην ανακοινώνει τιμωρίες, αλλά αποκλείοντας διαιτητές ουσιαστικά τους τιμωρεί έμμεσα όπως έκανε με τους Κορομηλά, Σταματόπουλο και Τσιμπουρή. Το κακό είναι ότι συνέβη για 3η φορά. Δηλαδή, τιμωρήθηκαν έμμεσα διαιτητές οι οποίοι αδίκησαν τον Αρη. Δεν υπάρχει άλλη αντίστοιχη περίπτωση και το κακό είναι ότι η τιμωρία είναι προσωρινή, δεν έχει μόνιμη ισχύ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.