Άνετη πρόκριση, τριπλό ντεμπούτο, «θερίζουν» οι θλάσεις

Γιώργος Καστάνης12 Ιανουαρίου 2023

Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν ο δεύτερος αγώνας του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την Καλαμάτα καθώς τα δύο γρήγορα γκολ του Μπράντον Τόμας από τις ασίστ των Νάρεϊ και Μπίσεσβαρ, σε συνδυασμό με το σκορ που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο παιχνίδι, δεν επέτρεψαν σε κανέναν να αμφιβάλει, ποιος θα είναι αυτός που θα προκριθεί.

Ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει, εκτός απροόπτου τον Παναθηναϊκό, σε δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια, από τα οποία θα κριθεί η πορεία του έως και τον τελικό του θεσμού. Διότι εφόσον περάσει το εμπόδιο των Πρασίνων, θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα ακόμη τρόπαιο. Από το παιχνίδι της Τούμπας, αρκετά ήταν τα συμπεράσματα που προέκυψαν. Θετικά κυρίως, αλλά και αρνητικά. Η πρώτη διαπίστωση, είναι πως εάν ο επιθετικός της ομάδας τροφοδοτείται σωστά, έχει περισσότερες πιθανότητες να σκοράρει. Ο Νάρεϊ και ο Μπίσεσβαρ έβγαλαν ιδανικές ασίστ στον Τόμας και ο Ισπανός έκανε πολύ απλά την δουλειά του. 

Βέβαια είναι διαφορετική η αμυντική λειτουργία της Καλαμάτας, σε σύγκριση με άλλες ομάδες που παίζουν σε υψηλότερο επίπεδο. Όμως το αποτέλεσμα μετράει. Τροφοδοσία και γκολ. Δεύτερο ευχάριστο. Οι Τζίμας, Σελιμάι και Ρικάρντο έπαιξαν για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και αυτή η μοναδική εμπειρία θα τους μείνει αξέχαστη. Φάνηκε και από τους πανηγυρισμούς τους, μετά το τέλος του ματς, μπροστά στην θύρα των οργανωμένων. Το ευχάριστο είναι πως ειδικά οι Τζίμας και Σελιμάι έχουν να δώσουν πολλά στην ομάδα. Είναι πολλά υποσχόμενοι νεαροί, που δεν τους έλειψε το θράσος και κάθε ευκαιρία πρέπει να την αξιοποιούν. Από την εμφάνιση κόντρα στην Καλαμάτα, δεν μπορώ να μην σταθώ στην επιβλητική παρουσία του Στέφαν Σβαμπ στην μεσαία γραμμή. Όλες του οι πάσες ήταν μελετημένες, ο Αυστριακός δείχνει πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και η εμπειρία του είναι πολύτιμη εν όψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν.

Πάμε και στα...δυσάρεστα. Η διαφαινόμενη θλάση του Φιλίπε Σοάρες (έκλαιγε όταν αποχώρησε) και η πρόσφατη θλάση του Μουργκ στον αγώνα με την Λαμία, δείχνουν πως υπάρχει θέμα, το οποίο δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμη. Ο ΠΑΟΚ θα στερηθεί τις υπηρεσίες δύο παικτών, που ναι μεν δεν λογίζονται από τον προπονητή ως βασικοί, όμως έχουν επιλεγεί για να δώσουν λύσεις. Το θέμα των θλάσεων, που απασχόλησε πολύ έντονα τον ΠΑΟΚ από την έναρξη της σεζόν, δυστυχώς, δεν έχει αντιμετωπιστεί.

Όσο για το Κύπελλο: Είμαι βέβαιος πως ο σοβαρός ΠΑΟΚ μπορεί να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στους διπλούς αγώνες που θα ακολουθήσουν. 

 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.