Ο Πάρντιου θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσει σε ποιο σχήμα 11άδας θα στηριχτεί

Βασίλης Μάστορας07 Ιανουαρίου 2023

Χειρότερα συναισθήματα απ’ αυτά που προέκυψαν, όχι τόσο από την ήττα αλλά από την αγωνιστική εικόνα του Αρη στην Τούμπα, δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν. Άλλο είναι να χάνεις δημιουργώντας ευκαιρίες, πιέζοντας τον αντίπαλο σου και κάνοντας έντονη την παρουσία σου στο γήπεδο κι άλλο να δίνεις την εικόνα ότι δεν ξέρεις που πατάς και πού βρίσκεσαι.

Το δεύτερο ήταν το χαρακτηριστικό του Αρη στο ντέρμπι και συγχρόνως αυτό που πρέπει να προβληματίσει. Σ’ έναν αγώνα στον οποίο θα έπρεπε οι ποδοσφαιριστές να καταθέσουν την ψυχή τους στο γήπεδο, οι «κίτρινοι» ήταν άνευροι και χωρίς λύσεις απέναντι στην τακτική του αντιπάλου. Και μάλιστα και σε σημεία του αγώνα που ο ΠΑΟΚ έδειχνε φοβισμένος και θα μπορούσε ο Αρης να το εκμεταλλευτεί. Κι αυτό είναι χειρότερο.

Άρα το πρόβλημα ήταν σύνθετο και μεγαλύτερο απ’ ότι δείχνει η ήττα. Είχε να κάνει τόσο με τη διαχείριση του αγώνα από τον πάγκο, όσο και με την απόδοση των ποδοσφαιριστών. Επειδή όμως στους αγώνες η προσπάθεια είναι του συνόλου κι όχι μόνο των ατόμων, οι κακές επιλογές του προπονητή αφήνουν το αποτύπωμα τους στα 90 λεπτά.

Ο Αρης έδειξε ότι δεν ήταν πνευματικά προετοιμασμένος για το ντέρμπι. Δεν είχε αγωνιστικό πάθος και καθαρό μυαλό. Ακόμη δεν είχε πλάνο αντίδρασης απέναντι στις επιλογές του Λουτσέσκου.

Ο Πάρντιου δεν πρόσφερε τίποτε στην… παρτίδα του ντέρμπι. Συνέχισε να δείχνει επιμονή στον Πίρσμαν, ο οποίος δείχνει ότι δεν δικαιούται να παίρνει φανέλα βασικού και άφησε τον πάγκο τον Μαζικού. Ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει καλύτερη αγωνιστική συμπεριφορά τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Ακόμη άργησε να αντιδράσει παρότι έβλεπε ότι ο Αρης παίζει με τη φωτιά και ότι από τύχη δέχτηκε μόνο ένα γκολ, στο α’ ημίχρονο. Εκανε την πρώτη αλλαγή στο 63ο και τη δεύτερη στο 79ο. Το σημαντικότερο; Παρότι έχουν περάσει 2,5 μήνες από την πρόσληψη του, ο Πάρντιου συνεχίζει τους πειραματισμούς στην 11άδα με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές που είναι μέσα-έξω να χάνουν την αυτοπεποίθηση τους.

Είναι ολοφάνερο ότι ο Αγγλος θα πρέπει να αλλάξει την τακτική του. Να δείξει εμπιστοσύνη σ’ έναν βασικό κορμό της ομάδας και να κάνει μία, το πολύ δύο αλλαγές σε κάθε αγώνα, κι αυτό μόνο όταν είναι αναγκαίες. Και κυρίως να μην είναι μπρος-πίσω στις δηλώσεις που κάνει για το ρόστερ. Γιατί υπάρχουν στιγμές στις οποίες δίνει την αίσθηση ότι ακόμη μαθαίνει την ομάδα!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.