Η νίκη του ΠΑΟΚ προκάλεσε πόνο αλλά ξεσκέπασε και συμπλέγματα

Δημήτρης Μπούζας07 Ιανουαρίου 2023

Φυσιολογικό και επόμενο κάποιοι να πέρασαν δύσκολες και στενάχωρες στιγμές με την θριαμβευτική επικράτηση του δικέφαλου στο ντέρμπι. Κι αυτό θα ήταν κατά πρώτο και κύριο λόγο κατανοητό και δικαιολογημένο να συμβαίνει για τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

 Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε και μια δεύτερη «παρτίδα» και κατηγορία ιδιαίτερα πονεμένων, που αφορά το δημοσιογραφικό σινάφι. Η οποία κατηγορία, διακατεχόμενη από τα πλέον σκληρά και απεχθή αντιΠΑΟΚτσήδικα κόμπλεξ, δεν κατάφερε όσο και αν το προσπάθησε, να κρύψει τον φθόνο της και να μειώσει την αξία της σπουδαίας επιτυχίας των γηπεδούχων, μέσα από τα κουτοπόνηρα υπαινικτικά και γελοία σχόλια της για το ντέρμπι. 

Και τι δεν σοφίστηκαν μερικοί προκειμένου να γκριζάρουν μια απόλυτη και κρυστάλινη επικράτηση. Και σε ποιους δεν απευθύνθηκαν προκειμένου να «κλέψουν» δυο κουβέντες για οτιδήποτε φτηνό και ταπεινό σαν επιχείρημα, για να απαξιώσουν μια τόσο απόλυτη και αδιαμφισβήτητη αγωνιστική κυριαρχία και επικράτηση. 

Ο μεγάλος καημός τους και η κάψα τους, δεν τους άφησε τους δόλιους να αντιληφθούν τι γνώμη σχημάτισε ο κόσμος για το κατάντημα τους. Η νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι πλην των άλλων σημαντικών, έφερε στο φως την δράση του αντιΠΑΟΚτσήδικου δημοσιογραφικού μπλοκ, όχι μόνο του λεκανοπεδίου, αλλά και της συμπρωτεύουσας, δίνοντας συγχρόνως όμως και την ευκαιρία στους ΠΑΟΚτσήδες (και όχι μόνον σε αυτούς) να σχηματίσουν μια πιο σταθερή αξιολόγηση σε... μικρόφωνα και... γραφίδες.

Πάμε όμως στα επόμενα βήματα που ακολουθούν και αφορούν τους νικητές του ντέρμπι. Ήδη σήμερα τους περιμένει μία νέα εκτός έδρας δοκιμασία, με αντίπαλο μια ομάδα που παίζει τα ρέστα της. Τι σημαίνει αυτό για τον κόουτς και τους παίκτες μετά την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν στο ντέρμπι; Ασφαλώς όχι μια απλή προσοχή, αλλά αν χρειαστεί και μία γενναία υπέρβαση. Οι βαθμοί του σημερινού αγώνα είναι υπερπολύτιμοι. Κάθε απώλεια θεωρείται και είναι επώδυνη. Η σημερινή νίκη προσθέτει επιπλέον αξία και στην αντίστοιχη προχθεσινή στο ντέρμπι. 

Παράλληλα με το ενδιαφέρον για το σημερινό παιχνίδι, προβάλλει με ιδιαίτερα έντονο τρόπο ακόμη και από τους μέχρι τώρα ανόητους και αφελείς υποστηρικτές της μεταγραφικής ακινησίας, η ανάγκη της ενίσχυσης του ρόστερ. Ολοι πλέον είναι σύμφωνοι ότι η ομάδα πρέπει να στηριχθεί σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι. Ηδη βρίσκεται μια ανάσα από την δεύτερη θέση. Με ένα ρόστερ το οποίο οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι μέχρι τώρα αποδείχθηκε ηρωικό, αλλά και που απαιτεί εσπευσμένα στήριξη και βοήθεια. 

Ολοφάνερη η έλλειψη σοβαρών εναλλακτικών λύσεων για να ξεκουραστούν επιπρόσθετα και καταπονημένοι βασικοί παίκτες, όπως επίσης και ο επερχόμενος κίνδυνος απουσιών από την έκτιση ποινών λόγω καρτών. Η κούραση βαραίνει τα πόδια. Κάποιες από τις οπισθοχωρήσεις που γίνονται στο δεύτερο ημίχρονο, οφείλονται και σε αυτήν την αιτία. Τον λόγο λοιπόν έχει ο Ιβάν.

ΥΓ1: Ο αναγνώστης μας Γρηγόρης Βασιλειάδης επισημαίνει: «Εσείς καλά τα γράφετε, αλλά κάποιοι ρεπόρτερ της ομάδας μας (αναφέρεται στον ΠΑΟΚ) δεν ξέρω για ποιον λόγο, δεν αντικρούουν την προπαγάνδα που περνούν σε βάρος μας. Κάνουν την δική τους πολιτική. Ακόμη και σήμερα άφησαν ελεύθερους κάποιους να παρουσιάζουν ευνοημένο τον ΠΑΟΚ. Ούτε κουβέντα για την επανάληψη του πέναλτι, όπως και για το κλασικό πέναλτι πάνω στον Ολιβέιρα. Αλήθεια τι ρόλο παίζουν»;

ΥΓ2: Ο Βαγγέλης Αναστασίου υποβάλλει το ερώτημα σε αυτόν που βαθμολογεί την απόδοση των παικτών: Με ποιο σκεπτικό έβαλε τον μικρότερο βαθμό σε έναν από τους κορυφαίους στο ντέρμπι (Ολιβέιρα);.

ΥΓ3: Οι πάντες συμφωνούν πως η διαιτησία του Ούγγρου στο ντέρμπι ήταν καλή. Παρατηρητές, καθηγητές διαιτησίας, τηλεκριτές, το σύμπαν. Διαφωνεί όμως και αυτό έχει σημασία, ο Καραπαπάς και η εφημερίδα του προέδρου του Ολυμπιακού. Αυτό πως ερμηνεύεται;

ΥΓ4: Απίστευτο κι όμως αληθινό. Δίδυμο στον αγώνα Βόλου – Ολυμπιακού ο Παπαπέτρου με τον Τσαγκαράκη. Δύο διαιτητές που είχαν τιμωρηθεί – ο ένας μάλιστα είχε υποβιβαστεί – για ένα από τα μεγαλύτερα διαιτητικά σκάνδαλα που συνέβησαν στο παιχνίδι Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο. Τι άλλο θα δούμε ακόμη; Να προσθέσουμε βέβαια και ότι ο περιβόητος Λαόθ που «εκτέλεσε» τον ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου, μπήκε στο «ψυγείο» μετά τα όργια που έκανε στο παιχνίδι Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.