Μεγάλη νίκη! Τον αδικεί το σκορ και ο διαιτητής!

Metrosport Team05 Ιανουαρίου 2023

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας 

Ένα σκορ που αντικατοπτρίζει την απόδοση των δύο ομάδων και τις ευκαιρίες τους συνολικά θα ήταν το 3-0. Ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου στην κυριολεξία διέλυσε τον Άρη, τον έβαλε μέσα στα δίχτυα αλλά πέτυχε μόλις ένα γκολ. 

Χαμένες κλασσικές ευκαιρίες με Νάρεϊ- Κουλιεράκη, δυο δοκάρια και απίστευτη πίεση σε όλο το γήπεδο έβγαζαν ένα οπτικό αποτέλεσμα στο οποίο από την μια πλευρά υπήρχε μια ομάδα που έπαιζε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και μια δεύτερη που προσπαθούσε να τη γλυτώσει. Σ’ αυτό το πρώτο ημίχρονο θέλουμε να αναφέρουμε τις διαιτητικές παρασπονδίες οι οποίες ήταν όλες σε βάρος του ΠΑΟΚ, από την πιο απλή ως την πιο σημαντική.

 Πρώτον δεν βγάζει δυο κίτρινες κάρτες για επικίνδυνο παιχνίδι στα μπακ του Άρη ενώ σε τους σημειώνει με κάρτα (Αογκούστο – Ζίβκοβιτς). Δε βλέπει το πέναλτι στο καταφανέστατο χέρι μέσα στην περιοχή και χρειάζεται το VAR για να το υποδείξει. Ούτε VAR ούτε διαιτητής δεν βλέπουν ότι ο Κουέστα έκανε έξοδο για να πιάσει το πέναλτι , μη πατώντας τη γραμμή την ώρα του σουτ, κάτι που σήμαινε αυτόματα επανάληψη. Τέλος δεν βλέπει κεφαλοκλείδωμα του Ολιβέιρα εντός μικρής περιοχής από το στόπερ του Άρη. 

Όσο αφορά το αγωνιστικό μέρος ο ΠΑΟΚ μετά το πρώτο δεκάλεπτο και ως το τέλος του ημιχρόνου ήταν καταιγιστικός. Έβγαζε ενέργεια, έκλεβε πολλές μπάλες, επιτίθονταν από όλες τις πλευρές και το μόνο που του έλειπε ήταν ένα γκολ παραπάνω. Δεν θα θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάποιον παίκτη. Η δουλειά ήταν ομαδική. Όλοι έδωσαν το 100% με την απόδοσή τους να απέχει παρασάγγας από τους αντίστοιχους του Άρη. Ενός Άρη που έκανε -λόγω και ΠΑΟΚ- μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του πρωταθλήματος. 

Στο πρώτο ημίχρονο έχασε μια ευκαιρία με τον Μαντσίνι και αυτό ήταν όλο. Στο δεύτερο όταν σιγά-σιγά ο ΠΑΟΚ έχανε την φρεσκάδα του και οι κίτρινοι διατηρούσαν την κυκλοφορία το θέαμα ήταν απογοητευτικό. Δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε τελική στην εστία. Μια κεφαλιά σε ένα χτύπημα κόρνερ προς τη θύρα 8 είχε όλη κι όλη ο Άρης. 

Σίγουρα με τέτοιες εμφανίσεις δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει ούτε θέση στην εξάδα. Η δικαιολογία του προπονητή Πάρντιου ότι είχε έναν τραυματία παίκτη μάλλον είναι αστεία και πρέπει να προβληματίσει τον ιδιοκτήτη του Άρη και τους φιλάθλους του. Όμως προβληματισμό πρέπει να έχουμε και στον ΠΑΟΚ. Πως ένα τέτοιο σύνολο δεν έχει την κατάλληλη υποστήριξη ώστε στον πάγκο να υπάρχουν παίκτες που δεν θα μπουν για να κρατήσουν αλλά για να αλλάξουν το αποτέλεσμα; Πέρα από έναν Ντάντας ο ΠΑΟΚ παίκτες τέτοιους δεν έχει. Του λείπει ο δεύτερος δυνατός επιθετικός, του λείπει ένας έμπειρος αλλά σε καλή ηλικία χαφ. Δε ξέρουμε τι δε βλέπουν οι διοικούντες και δε προχωρούν στην ενίσχυση. Μια ενίσχυση που αν γίνει σωστά θα αποφέρει πολλαπλάσια έσοδα αλλά και κυνήγι στόχου που ως πριν λίγο έμοιαζε ουτοπία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.