Νίκησε δίκαια ο ανώτερος, που ήταν ο ΠΑΟΚ, μολονότι έγινε «μικρός» στο δεύτερο ημίχρονο

Στέλιος Γρηγοριάδης05 Ιανουαρίου 2023

Νίκησε ο καλύτερος στο χθεσινό ματς της Τούμπας και ο καλύτερος ήταν ο ΠΑΟΚ. Πολύ ανώτερος από τον Αρη στο πρώτο ημίχρονο, έβαλε τα θεμέλια της νίκης και την κράτησε στο δεύτερο με μια εμφάνιση που καθόλου δεν άρεσε στον κόσμο του, άρεσε όμως στον Λουτσέσκου που διέταξε διαχείριση του 1-0.

 Τώρα, πανηγυρίζει, μαζί με τους παίκτες του και τους φίλους του ΠΑΟΚ φυσικά τη νίκη, αν όμως ερχόταν πάλι μια “στραβή” και έληγε το ματς ισόπαλο, ποια θα ήταν η εξήγηση; Μήπως πάλι το ότι δεν “σκότωσαν” το ματς στο πρώτο ημίχρονο και όχι ότι στο δεύτερο έπαιξαν λες και είχαν απέναντί τους κανένα μεγαθήριο;

Από τις δηλώσεις του Λουτσέσκου μετά το ματς φάνηκε ξεκάθαρα ότι ήταν δική του επιλογή να κάνει ο ΠΑΟΚ τον Αρη... ΠΑΟΚ και να γίνει ο ίδιος Αρης σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, αντιστρέφοντας απόλυτα την εικόνα που είδαμε στο πρώτο. Πρέπει κάποιος να θυμίσει στον Ρουμάνο ότι ο ΠΑΟΚ στο ελληνικό Πρωτάθλημα δεν παίζει ούτε με τη Ρεάλ, ούτε με τη Μάντσεστερ Σίτι, ούτε με την Μπάγερν...

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ είναι όντως κυρίαρχος. Προσπαθεί από το ξεκίνημα και καταφέρνει να “κλείσει” τον Αρη στα καρέ του, κάνει πολλές επιθέσεις και από τα πλάγια και από τον άξονα, κερδίζει φάουλ και κόρνερ, δημιουργεί ευκαιρίες και τις χάνει, η μπάλα πάει δυο φορές στα δοκάρια του Αρη και, τελικά, επιβραβεύεται με ένα γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Αρης προσέχει όσο μπορεί περισσότερο την άμυνά του και προσπαθεί να βγει σε ελεύθερους χώρους με γρήγορες αντεπιθέσεις. Απειλεί με τρία σουτ υπό καλές προυποθέσεις, κανένα όμως δεν βρίσκει στόχο και ο Κοτάρσκι δεν χρειάζεται να κάνει ούτε μία επέμβαση.

Ο ΠΑΟΚ είχε από πολύ νωρίς την ευκαιρία να προηγηθεί με το πέναλτι που έπεσε από τον ουρανό. Καλά κάνει το VAR και πιάνει και του ψύλλου το πήδημα, γι' αυτό όλους μας αρέσει, γιατί όλοι θέλουμε 100% δικαιοσύνη από τη διαιτησία, κατά τη γνώμη, όμως, πρέπει να καθίσουν να σκεφτούν αυτοί που κάνουν λάστιχο κάθε τόσο τους κανονισμούς διαιτησίας εάν είναι δίκαιο να καταλογίζεται πέναλτι σε ένα εντελώς ακούσιο χέρι, σε ένα χέρι το οποίο η μπάλα βρήκε και το έγλειψε ελαφρώς σε μια διεκδίκηση με αντίπαλο στον αέρα. Ισως σε λίγο οι αμυντικοί θα δένουν τα χέρια τους στο σώμα, για να μην απομακρύνονται καθόλου και να μην κινδυνεύουν με πέναλτι όταν πάει η μπάλα πάνω τους τυχαία. Δεν το είδαμε μόνο χθες, το βλέπουμε συχνά σε όλα τα γήπεδα του κόσμου, το είδαμε πρόσφατα και στο Μουντιάλ. Τα περί ακούσιου και εκούσιου έχουν πάει περίπατο προ πολλού, κακώς κατά τη γνώμη μου.

Ετσι ή αλλιώς, πάντως, ο Κουέστα αποκρούει στην εκτέλεση του Σβαμπ, η μπάλα πάει στο δοκάρι και απομακρύνεται. Ακολουθούν δύο σουτ άουτ από Μαντσίνι και Νταρίντα, μια κεφαλιά άουτ από τον Κουλειράκη, ένα σουτ του Νάρει στο δοκάρι στην καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, ακόμη ένα σουτ του Νάρει πάνω στον Κουέστα και ύστερα το 1-0 με το ψαλιδάκι του Ινγκασον, μετά την κερδισμένη κεφαλιά του Κουλιεράκη. Ο,τι δεν είχαν καταφέρει όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του ΠΑΟΚ, το έκαναν οι δύο στόπερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τραγικό. Δεν είδαμε τίποτε. Μόνο ένα σουτ του Αουγκούστο που εξουδετέρωσε ο Κουέστα. Υπεύθυνος για το ανύπαρκτο θέαμα ο ΠΑΟΚ, που από το 46' οπισθοχώρησε, σ' αυτή την ακαατάνοητη τακτική, που πολλές φορές την πλήρωσε με “αυτοκτονία”, υπεύθυνος όμως και ο Αρης, που είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν πολύ φλύαρος, υστέρησε δημιουργικά και δεν κατάφερε να κάνει ούτε μία αξιόλογη φάση.

ΥΓ. Με 10 τελικές ο ΠΑΟΚ (8 στο πρώτο ημίχρονο) και οι 5 από αυτές στην εστία. Με 4 τελικές ο Αρης και καμία στην εστία. Αυτή τη φορά οι αριθμοί λένε όλη την αλήθεια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.