Πέρα από τους τρεις βαθμούς... «έφτιαξε» τον κόσμο του!

Αρις Νικολάκης05 Ιανουαρίου 2023

Για τα πρώτα 45 λεπτά ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος του παιγνιδιού. Σαφώς ανώτερος από τον Άρη με παράπονα κι από τον ίδιον του, τον εαυτόν (έχασε πέναλτι κι ευκαιρίες) κι από την γκίνια του (είχε και δεύτερο δοκάρι) αλλά... Και για τα δεύτερα 45 λεπτά ο Άρης δεν ήταν ανώτερος του ΠΑΟΚ!

Ήταν δίκαιη. Έγινε πράξη η πρωτοπορία των γηπεδούχων στο Α¨ ημίχρονο. Ήταν εξαιρετική η εικόνα τους. Εντυπωσιακή η... πτήση τους. Αν και μετά την απώλεια του πέναλτι (το δοκάρι συμπλήρωσε την απόκρουση του Χουλιάν Κουέστα) είχε κενά η πτήση... Οι γηπεδούχοι είχαν ψυχικά αποθέματα. Κι κυριάρχησαν. Για να κάνει το 1-0 ο... Εφιάλτης (είναι πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στους αγώνες με τον Άρη) των φιλοξενούμενων, ο Ίνγκι Ίνγκασον...

Στο Β΄ ημίχρονο δεν εμφανίσθηκε ο ίδιος ΠΑΟΚ! Δίχως βέβαια, να απειληθεί από τον Άρη ο οποίος δεν είχε την ισχύ, για να καταστεί κυρίαρχος του παιγνιδιού. ο ... άλλος (μετά το 45ο λεπτό) του ΠΑΟΚ, για να λέμε την πάσα αλήθεια, δεν έχασε την ψυχραιμία του με την μπάλα στα πόδια του Άρη. Είχε μια, δυο ευκαιρίες τις οποίες δεν είχε ο Άρης.

Όπως και να το κάνουμε όμως, η ολοκλήρωση του Β' ημιχρόνου - ακόμη και με συνθήκες... ανεκτές - ήταν μία ψυχοφθόρα διαδικασία! Όλα κι όλα ...

Οφείλονται εύσημα κατ' αρχήν στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος προπονητής ήταν καλύτερα διαβασμένος από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Η τακτική κι οι κινήσεις του αποτέλεσαν διάδρομο απογείωσης για τον ΠΑΟΚ του Α΄ ημιχρόνου. Όσο για το Β΄; Δεν πέταξε ο ΠΑΟΚ στο ίδο υψος μεν. Δεν προσγειώθηκε ανώμαλα, δε. Εύσημα στη συνέχεια, οφείλονται και στον Ίνγκι Ίνγκασον. Ο Ισλανδός είναι τελικά, μία ομάδα μόνος του. "Φλέβα χρυσού" για τον ΠΑΟΚ είναι...

Έτσι λοιπόν, ο ΠΑΟΚ επανήλθε πανηγυρικά σε τροχιά διεκδίκησης της δεύτερης θέσης. Πέρα από τους τρεις βαθμούς "έφτιαξε" τον κόσμο του. Κι ανανέωσε ψυχικές και πνευματικές δυνάμεις. Φυσικές; Ο χρόνος θα δείξει!

Α, αυτή η νίκη - με επίδειξη ισχύος - κόντρα στον Άρη έκανε την ισοπαλία κόντρα στον Ατρόμητο να πονέσει περισσότερο...

ΥΓ 1 : Εάν η φάση, για την οποία διαμαρτύρεται ο Άρης στο 1-0 είναι παράβαση... Εάν, μια υπόθεση εργασίας επιχειρούμε... Τότε ο ΠΑΟΚ δικαιούτο ασυζητητί δυο πέναλτι σε αντίστοιχες φάσεις!

ΥΓ 2 : Δεν ήταν πάλι, σε καλή βραδιά ο Κάλεντ Νάρει...

ΥΓ 3 : Για 75 λεπτά ο ΠΑΟΚ έπαιξε δίχως αλλαγή! Ρίσκαρε... πρωτόγνωρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Έπαιξε και νίκησε όμως!

ΥΓ 4 : Για να τα λέμε τα πάντα, όλα... Στο Β΄ ημίχρονο, ο άλλος - συγκριτικά με εκείνον του Α΄ - ΠΑΟΚ "έξυσε" μνήμες Περιστερίου ! Με λίγα λόγια; Το...κουσούρι του ΠΑΟΚ παραμένει κουσούρι. Αδιόρθωτο. Ανίατη ασθένεια. Δεν τού κόστισε επειδή ακόμη και στα καλά του και στα κακά ήταν ανώτερος του Άρη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.