Ο Αρης άργησε αλλά και ο Πάρντιου είπε την αλήθεια για το γκολ

Βασίλης Βλαχόπουλος05 Ιανουαρίου 2023

Η ψυχολογία των ντέρμπι είναι ιδιαίτερη και ο Αρης χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να το καταλάβει. Αφού απέφυγε τον ολοκληρωτικό εκτροχιασμό, γιατί αυτό που θα μπορούσε να υποστεί στο πρώτο ημίχρονο στη διάρκεια του οποίου λειτούργησε σαν ερασιτεχνική ομάδα και δέχθηκε τρομερή πίεση από τον αντίπαλό του, είχε μια δεύτερη ευκαιρία.

 Κι εκεί φανέρωσε μια άλλη αδυναμία, αυτή της έλλειψης δημιουργίας, πολλώ δε μάλλον εκτέλεσης. Κι έτσι έφυγε ένα ντέρμπι από το οποίο θα έπρεπε να πάρει κάτι και όχι να φύγει με άδεια χέρια. Προσωπικά δεν μπορώ να κατηγορήσω τον Αλαν Πάρντιου για τις επιλογές του διότι αν ήμουν στη θέση του το ίδιο θα έκανα. Προφανώς ο Βρετανός περίμενε καλύτερη αντίδραση από τους ποδοσφαιριστές του αλλά με εξαίρεση τον Μαντσίνι και φυσικά τον Χουλιάν Κουέστα, οι υπόλοιποι ήταν… σε άλλο γήπεδο. Η πίεση στον άξονα που άσκησε ο ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με τη σαφέστατη προσπάθεια να μην πάρει μπάλα ο Φαμπιάνο για να χτίσει επιθέσεις αποδείχθηκε εξαιρετική επιλογή. Γιατί υποχρέωσε τον Αρη σε θέση άμυνας από το 15ο λεπτό και μετά η οποία βέβαια μετουσιώθηκε από ένα διαιτητικό λάθος.

Επί τούτου δεν υπάρχει αμφιβολία γιατί υπάρχει ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ στον Μάρβιν Πίρσμαν από τον Κουλιεράκη πριν η μπάλα φτάσει στον Ίνγκασον για το δεύτερο ψαλιδάκι (!!!) του Ισλανδού στο πρώτο ημίχρονο. Ο Πάρντιου είπε την αλήθεια γι’ αυτή τη φάση. Βέβαια, από έναν 32χρονο μπαρουτοκαπνισμένο αμυντικό σαν τον Βέλγο θα περίμενε κανείς καλύτερη αντίδραση από το να περιμένει την μπάλα εντός περιοχής αντί να πάει να τη διώξει σε πρώτο χρόνο. Αυτό δεν αναιρεί όμως ότι υπήρξε παράβαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε μια άλλη ομάδα στο γήπεδο σε επίπεδο πρόθεσης ανάκτησης των ηνίων του αγώνα, σκέψης, κυκλοφορίας μπάλας αλλά όχι και δημιουργίας. Εκεί φάνηκε η σημασία της απουσίας του Λούις Πάλμα. Ενας από τους πιο παραγωγικούς παίκτες του Πρωταθλήματος, ο Αντρε Γκρέι, δεν έφτασε καν σε τελική προσπάθεια και παρότι είχε αρκετή ώρα την μπάλα στα πόδια του, ο Αρης δεν έκανε φάσεις. Ο ΠΑΟΚ ταμπουρώθηκε για να κρατήσει το σκορ και το κατάφερε. Ο Αρης έμεινε με τη στεναχώρια και με λιγότερα παιχνίδια στη διάθεσή του για να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.