«Επτά ποιοτικούς παίκτες θέλει ο ΠΑΟΚ». Και λίγους είπες, αγαπητέ μου ΠΑΟΚτσή...

Στέλιος Γρηγοριάδης03 Ιανουαρίου 2023

Τελικά, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ βλέπουν καθαρά, κρίνουν σωστά, αξιολογούν ρεαλιστικά και καθόλου δεν φοβούνται να διατυπώσουν δημόσια τη γνώμη τους. Οχι ότι αμφέβαλα, για τη συντριπτική πλειονότητα τουλάχιστον, αλλά το επισημαίνω με την ελπίδα ότι θα συμφωνήσουν και οι της ΠΑΕ για να έχουν... ενήμερο και τον Ιβάν, όταν έρθει η στιγμή να τον συμβουλεύσουν και να εισηγηθούν μεταγραφές.

Δείτε τι έγραψε ένας φίλαθλος του ΠΑΟΚ, με αφορμή τις δηλώσεις του Μπότο περί ρόστερ και μεταγραφών:

“Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται:

*** Εναν, τουλάχιστον, επιθετικό, διότι ο Νέλσον είναι μεγάλος σε ηλικία, ακριβός, μέτριος ποιοτικά και τελειώνει το συμβόλαιό του. Ο Τόμας θυμίζει παίκτη Β Εθνικής. Εγκληματίας όποιος τον είδε και συμφώνησε σε τέτοια μεταγραφή.

*** Εναν ποιοτικό αριστερό εξτρέμ γιατί έχει τον κανέναν, ή μάλλον μόνο τον Κωνσταντέλια.

*** Ενα 10αρι γιατί έχει έναν παλαίμαχο (Μπίσε), Αουγκούστο, Ντάντας, Αντρίγια (αλχημείες), Φελίπε Σοάρες 23 χρονών που δεν έχει κάνει πρωταθλητισμό στη ζωή του και στον 1.5 χρόνο πριν έρθει στον ΠΑΟΚ είχε 12 συμμετοχές ως 10αρι και 30 συμμετοχές σε άλλες θέσεις. Είναι ένα πασπαρτού χαφ χωρίς εμπειρίες.

Εναν κεντρικό ποιοτικό χαφ, ταχυδύναμο. Κάποιοι εγκληματίες κατάφεραν να έχουν σ' αυτή τη θέση τρεις αργοκίνητους παίκτες (ακόμα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αργοί!) συν τον Ντάντας, που ναι μεν έχει κάποια στοιχεία αλλά δεν έχει τρομερά σωματικά προσόντα και στα ντέρμπι έχουμε δει να τον καταπίνουν κανονικοί ποδοσφαιριστές.

Εναν ποιοτικό αριστερό φουλ μπακ που επιτέλους να μπορεί να παίζει πάνω στη γραμμή. πχ. Λίνο, Ρατς, Βιειρίνια, στα καλά τους, λείπουν απο την ομάδα.

*** Εναν ποιοτικό δεξί φουλ μπακ που επιτέλους να μπορεί να παίζει πάνω στη γραμμή. Να μπορεί να κάνει και ένα όβερλαπ βρε αδερφέ. Ο Λύρατζης κάνει όβερ 5 λάθη σε κάθε αγώνα και 9 στις 10 πάσες είναι δίπλα του ή πίσω. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε τον Ινγκασον να διορθώνει τις γκέλες του.

** Εναν ποιοτικό σέντερ μπακ που θα συμπληρώνει τον Ινγκασον, θα μπορεί να κατεβάσει την μπάλα και θα είναι γρήγορος παίκτης, τύπου Κρέσπο, Κοντρέρας.

Επτά παίκτες, λοιπόν, θέλει ο ΠΑΟΚ για να έχει μια σωστή βάση και να προχωρήσει το “χτίσιμο” μιας κανονικής ποδοσφαιρικής ομάδας το 2023”.

εγώ λέω “και λίγους είπες φίλε μου”, αλλά έστω επτά ποιοτικοί, ναι, μπορούν να αλλάξουν την εικόνα του ΠΑΟΚ για να τον ξανακάνουν μεγάλο αγωνιστικά ΠΑΟΚ. Και δεν λέει κανείς ότι μπορούν αυτοί οι παίκτες να βρεθούν τώρα. Μιλάμε για το καλοκαίρι. Λέμε όλοι “ναι” στην πιτσιρικαρία, λατρεύουμε να βγαίνουν παίκτες από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ, αλλά με τους υπόλοιπους τι θα γίνει; Θα συνεχιστεί το κακόγουστο έργο με τους αργοκίνητους και τους βετεράνους;

Και μια που είπαμε και για τα σπλάχνα, δείτε τι έγραψε κάποιος άλλος οπαδός του ΠΑΟΚ: “Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει 3,4,5 παίχτες από την Ακαδημία του αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Είναι ξεκάθαρο ότι αντί να τους πλαισιώσει με παιχταράδες και να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα κοιτά απλά να τους πουλήσει...”.

Με δύο προτάσεις, τα είπε όλα. Από τη μια πλευρά δεν υποστηρίζονται οι νεαροί από όσους θα έπρεπε έμπειρους ποιοτικούς και από την άλλη απώτερος στόχος είναι η πώλησή τους. Αρα, ούτε σπουδαία ομάδα μπορείς να έχεις, ούτε “χτίζεις”. Απλά κυνηγάς την ουρά σου και... προσφορές για τους πιτσιρικάδες σου.

ΥΓ. ΠΑΟΚ-Αρης παίζουν κι εσύ πάλι στην γκρίνια; Γκρίνια δεν είναι, η κοινή λογική είναι. Οσο για το ντέρμπι, έχουμε χρόνο. Τα λέμε αύριο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.