United Cup: Γυναικεία υπόθεση η πρόκριση για την Ελλάδα- Πρωτιά χάρη στη Σάκκαρη

Metrosport Team03 Ιανουαρίου 2023

Μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Στέφανου Τσιτσιπά, και η Μαρία Σάκκαρη βάδισε στα βήματά του, νικώντας σχετικά εύκολα στα δύο σετ την Ελίζ Μέρτενς. Έτσι, έδωσε την ευκαιρία στην Ελλάδα να διεκδικήσει αύριο (4/1) την πρόκριση στα ημιτελικά του United Cup.

H 27χρονη τενίστρια (Νο.6) επικράτησε με 6-1, 7-5 της Βελγίδας (Νο.29) σε 82 λεπτά και πέτυχε τη δεύτερη νίκη που χρειαζόταν η ελληνική ομάδα για να εξασφαλίσει την πρωτιά στο Group A.

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και να γίνει στη συνέχεια της σειράς με το Βέλγιο (είμαστε τώρα στο 2-1) η Ελλάδα έχει περάσει στον τελικό του Περθ, όμως καλό θα ήταν να κυνηγήσει τις νίκες για να βελτιώσει το ρεκόρ της στο γκρουπ ώστε να έχει πιθανότητες πρόκρισης στην τετράδα ως καλύτερη φιναλίστ σε περίπτωση ήττας αύριο. Η αντίπαλός της θα είναι μια εκ των Κροατία και Γαλλία, με την ομάδα του Μπόρνα Τσόριτς να είναι το φαβορί, καθώς προηγείται από χθες με 2-0.

Με Τσιτσιπά και Σάκκαρη στη σύνθεσή της, η ελληνική ομάδα έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται ακόμα και το τρόπαιο! Η σειρά θα συνεχιστεί με την αναμέτρηση του Στέφανου Σακελλαρίδη με τον Ζιζού Μπεργκς και θα κλείσει με το μεικτό διπλό.

Για την ώρα, έχει βγει το ζευγάρι του τελικού στο Σίδνεϊ, όπου θα αναμετρηθούν Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ, ενώ στο Μπρίσμπεν η Ιταλία θα παίξει με Πολωνία ή Ελβετία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.