Η ατμόσφαιρα της Τούμπας

Αρις Νικολάκης02 Ιανουαρίου 2023

Χρόνια σας Πολλά και Καλά. Με Υγεία για την οποία βέβαια, οι ευχές δεν αρκούν. Χρειάζονται κι οι πράξεις... Με λίγα λόγια; Προσέχουμε, για να έχουμε!

Για τον ΠΑΟΚ ενόψει αγώνα στην Τούμπα με τον Άρη, η ισοπαλία με τον Ατρόμητο είναι... περυσινά σταφύλια. Όχι κι ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώθηκε εκείνη η ισοπαλία. Ο τρόπος πρέπει να είναι πάθημα για μάθημα. Ο αγώνας στην Τούμπα με τον Άρη, (καθ)ορίζεται όχι μόνον ως ποδαρικό εφέτος αλλά κι ως σταυροδρόμι για το Πρωτάθλημα. Αν και κακώς (καθ) ορίζεται έτσι αλλά... Έτσι όπως ήταν... 'Η μάλλον όπως τα έφερε ο ΠΑΟΚ τα πράγματα, ο αγώνας αυτός. μπορεί να του αλλάξει τη ζωή είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο.

Με νίκη είναι σαφές πως ο ΠΑΟΚ κρατά την επαφή με τις παρυφές της κορυφής. Με ήττα αναγάγει τον Άρη σε απειλή καθώς η διαφορά των τεσσάρων βαθμών (μεταξύ μας θα μπορούσε να είναι έξι εάν ο ΠΑΟΚ δεν πετούσε δύο από το τσεπάκι του βαθμούς...) θα γίνει ένας. Ακόμη κι η ισοπαλία πάντως, δεν είναι αποτέλεσμα το οποίο βολεύει τον ΠΑΟΚ.

Θα αυξηθεί η διαφορά του από τις παρυφές της κορυφής επειδή στόχος του είναι σήμερα η δεύτερη θέση. Αντίθετα η ισοπαλία βολεύει τον Άρη επειδή στόχος του είναι απλά, τα πλέι οφ. Ίσως δε, αυτή η κατά την (...πάντα) ταπεινή μας άποψη καθορίσει και την εξέλιξη του αγώνα στην Τούμπα.

Αποτελεί γεγονός αποδεκτό η βελτίωση του ΠΑΟΚ συγκριτικά με το ξεκίνημα του. Αποτυπώθηκε σε μία σειρά αγώνων και μάλιστα, με σκορ. Είναι καλή η εικόνα του τελευταία. Το στίγμα της ισοπαλίας στο Περιστέρι δε χαλά, όπως και να το κάνουμε, αυτήν την εικόνα.

Δεν παύει φυσικά, αυτή η εικόνα να είναι ρευστή. Τι σημαίνει αυτό; Φτιάχνεται και χαλά ανάλογα με τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ. Ένα στίγμα δεν τη χαλά. Ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα (ακόμη κι η ισοπαλία, επιμένουμε εμείς...) θα τη χαλάσει.

Το θετικό για τον ΠΑΟΚ ενόψει αγώνα με τον Άρη στην Τούμπα, είναι η συμμετοχή του κόσμου του σε μια προσπάθεια εντός έδρας, μετά από δυο εκτός. Κι η ατμόσφαιρα της Τούμπας έπαιζε, παίζει και θα παίζει πάντα καθοριστικό ρόλο του αγώνες του ΠΑΟΚ.

Ο Ατρόμητος επί παραδείγματι δεν θα ...τολμούσε μήτε καν να σκεφθεί την ισοπαλία - με την εικόνα στο Περιστέρι - εάν ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ γινόταν στην Τούμπα...

Γι' αυτό κι εμείς αλλά κι όλοι... Όλοι ανεξαιρέτως συμφωνούν για τον καθοριστικό ρόλο της ατμόσφαιρας της Τούμπας και στον επερχόμενο αγώνα με τον Άρη!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.