Γκρέι: Ο αποτελεσματικός φορ που είχε να δει μια 20ετία!

Γιώργος Στράντζαλης31 Δεκεμβρίου 2022

Ο Αντρε Γκρέι δικαίως χαρακτηρίζεται από τους πιο αποτελεσματικούς φορ που είχε ποτέ ο Αρης καθώς χρειάστηκε 20 αγώνες για να φτάσει τα έντεκα γκολ και ο μοναδικός που βρίσκεται μπροστά από τον Τζαμαϊκανό στη σχετική λίστα είναι ο Ντεμπά Νίρεν!

Στην αυτοκριτική του, μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, ο 30χρονος επιθετικός στάθηκε στην ποδοσφαιρική ζωή κάθε επιθετικού και τον αναπόφευκτο συμβιβασμό με τις ευκαιρίες που μπορεί να χαθούν, σαν αυτή της περασμένης εβδομάδας στη Λιβαδειά. «Έχω χάσει και πιο κραυγαλέες», είπε με απόλυτη ειλικρίνεια και συμπλήρωσε… «αυτή είναι η ζωή του επιθετικού».


Δεν αμφισβητείται όμως ότι ο Γκρέι είναι από τους πιο αποτελεσματικούς επιθετικούς που είχε ποτέ ο Άρης. Σημειώνοντας 11 γκολ πριν καλά-καλά φύγει ο Δεκέμβρης δεν κατέρριψε κάποιο ατομικό ρεκόρ γιατί είχε βάλει 15 στη δεύτερη χρονιά του στην Μπρέντφορντ (σε 26 αγώνες) και 13 στην παρθενική σεζόν (2013-14) του στη Λούτον (σε 24 αγώνες).



Στον Άρη, είναι από τους πιο παραγωγικούς φορ καθώς πλην του Ντεμπά Νιρέν κανείς άλλος δεν έφτασε στα έντεκα γκολ σε λιγότερους από 20 αγώνες. Το είχε καταφέρει ο υψηλόσωμος επιθετικός από την Γκάμπια τη σεζόν 2002-03 καθώς χρειάστηκε 19 παιχνίδια για να το καταφέρει. Ο Χαβιέ Κάμπορα χρειάστηκε 26 παιχνίδια στη σεζόν 2009-10 και δύο χρόνια αργότερα ο Σέρχιο Κόκε έπρεπε να φτάσει στο 32ο παιχνίδι, όσα δηλαδή και ο Ματέο Γκαρσία την περίοδο 2018-19 όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ.

Το εντυπωσιακό με τον Άντρε Γκρέι είναι ότι λίαν συντόμως προβλέπεται να γράψει ιστορία καθώς η λογική λέει ότι θα πετύχει κι άλλα τέρματα και θα γίνει ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν με τη φανέλα του Αρη. Σε αυτή την εκτίμηση οδηγείται κανείς υπολογίζοντας την εικόνα που έχει παρουσιάσει, κυρίως όμως την αγωνιστική άνοδό του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news. Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.