Ντροπή για την ΕΠΟ... Ντροπή για την ΚΕΔ...

Αρις Νικολάκης31 Δεκεμβρίου 2022

Κατ' αρχήν είπαμε: "Θού, Κύριε, φυλακήν τώ στόματί μας καί θύραν περιοχής περί τά χείλη μας". Ημέρες πού είναι, να μη χαλαστούμε αλλά... Με την επιβράβευση ενός διαιτητή , αυτό σημαίνει ο ορισμός του ως παρατηρητή, ο οποίος στέρησε ωμά από μία ομάδα την διεκδίκηση ενός τίτλου... Κι άγιος κολάζεται. Πόσο εμείς που άγιοι μήτε κι ως αμυδρά υποψία σκέψης είμαστε!

Ο Γιώργος Κομίνης ορίσθηκε από την ανεξάρτητη ΚΕΔ της εξ ίσου ανεξάρτητης ΕΠΟ ως παρατηρητής. Αυτός ο οποίος ως διαιτητής (ως τέτοιον τον κρίναμε και τον κρίνουμε...) αποπειράθηκε, να τινάξει ένα γήπεδο 25.000 στον αγώνα Πρωταθλήματος ΠΑΟΚ-ΑΕΚ... Κι έναν χρόνο πριν στον τελικό του Κυπέλλου ήταν στόχος της ΑΕΚ ως ανίκανος διαιτητής, αυτός θα παρατηρεί και θα κρίνει διαιτητές.

Εάν δεν είναι τούτο επιβράβευση του, για όσα (δεν) έκανε σε εκείνον τον αγώνα, τότε τι είναι; Αυτό πάντως, είναι το κακό. Το χειρότερο είναι που ορίσθηκε κι εθνικός εκπαιδευτής! Είναι σα να δίνουν άδεια σχολής οδηγών, σε οδηγό ο οποίος χρεώνεται με όγκο τροχαίων παραβάσεων!

Το σύστημα στην ελληνική διαιτησία ζει και βασιλεύει. Αυτό δεν άλλαξε και δεν αλλάζει. Άλλαξαν κι αλλάζουν τα χέρια τα οποία κρατούν τα ηνία του... Πως να δει χαϊρι το ελληνικό ποδόσφαιρο με τέτοιες επιλογές. Να μην ξεχνάτε φυσικά, πως ο Γιώργος Κομίνης συνέχισε να σφυρά και μετά τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στον οποίο αυτός έβγαλε Πρωταθλητή!

Γι' αυτό ίσως, δεν πρέπει να πέφτουμε από τα σύννεφα για τον ορισμό τους ως εθνικού εκπαιδευτή κι ως παρατηρητή.

Δεν έχει κι ο ίδιος φιλότιμο, να τα παρατήσει; Ως διαιτητής ήταν "άσχημος". Τούτο επειδή έξω από τους αγωνιστικούς χώρους μπορεί, να είναι ένας ωραίος άνθρωπος. Ουδόλως αμφιβάλλουμε περί τούτου αλλά... Η διαιτητική του "ασχήμια" πληρώθηκε πανάκριβα από τον ΠΑΟΚ ως σύνολο ομάδας και κόσμου. Είναι λοιπόν, ντροπή για τη ΚΕΔ... Είναι ντροπή για την ΕΠΟ η επιβράβευση του Γιώργου Κομίνη.

"Όσο υπάρχουν δάσκαλοι, θα βγαίνουν μαθητάδες", άδει ο αγγελόφωνος Στράτος Δονυσίιου ο Μέγας. Και συνάδουμε πως όταν υπάρχουν δάσκαλοι διαιτησίας ως ο Γιώργος Κομίνης, τέτοιοι μαθητάδες διαιτητές θα υπάρχουν. Για να νιβονται με χαρά, το ένα με το άλλο, τα χέρια τα οποία εκάστοτε κρατούν τα ηνία της διαιτησίας. Και τα δυο μαζί να τρίβουν το εκάστοτε άρχον πρόσωπο του συστήματος...

Μεταξύ μας φυσικά, ο Γιώργος Κομίνης δεν η αιτία όλων των δεινών του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι κι ο μοναδικός "άσχημος" διαιτητής στις λίστες εθνικών εκπαιδευτών και παρατηρητών. Βρίθουν οι λίστες αυτές από αυτούς. Ο "θεός" του ποδοσφαίρου να το φυλάει από τέτοιους διαιτητές!

Κι είπαμε: Η κρίση και το σχόλιο μας αφορά την ιδιότητα τους με τη σφυρίχτρα στο χέρι και μόνον. Έτσι;

Ντροπή στην ΚΕΔ... Ντροπή στην ΕΠΟ...

Να μη χαλασθούμε όμως, κι άλλο... Ημέρες που είναι.

Καλή χρονιά να έχετε όλες κι όλοι κι οι οικογένειες σας. Με υγεία, με ευτυχία και με επιτυχία. Με την εκ βαθέων ψυχής ευχή μας... Μη χειρότερα!

ΥΓ : Μην ξεχνάτε, να προσέχετε. Κορωνοϊός και γρίπη πάλι, θερίζουν! Μην εκτίθεσθε και μη εκθέτετε στον θανασιμο κίνδυνος τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.