Καχυποψία σε κάθε σφύριγμα

Κυριάκος Θωμαϊδης31 Δεκεμβρίου 2022

Ίσως παρακολουθήσουμε το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να ξεχωρίζει, αλλά οι άλλοι τρεις «μεγάλοι» δεν εγκαταλείπουν. Ειδικά η ΑΕΚ. Αυτή και μόνο η προσμονή δείχνει ότι κάτι αλλάζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Γιατί οι αντιπαραθέσεις στην ΕΠΟ και τα φαλτσοσφυρίγματα δεν μας αφήνουν να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι.

Θέλουμε δεν θέλουμε, η διαιτησία θα αποτελέσει το κορυφαίο ζήτημα στις επόμενες κρίσιμες αγωνιστικές της Super League 1. Και πολύ περισσότερο όταν φτάσουμε στα play off. Η ΚΕΔ οφείλει να σχεδιάσει από τώρα την τακτική που θα ακολουθήσει σε όλα τα ματς και όχι μόνο στα ντέρμπι.

Οι διεκδικητές του τίτλου μπορούν να χάσουν βαθμούς – όπως αποδείχτηκε μέχρι τώρα – από μικρότερες ομάδες. Οπότε ο παράγοντας «διαιτησία» θα είναι πιο κρίσιμος από ποτέ. Ακόμη και η επιλογή ξένων ρέφερι.

Δεν έχει νόημα να ανοίξει τώρα η συζήτηση για την επαγγελματική διαιτησία, καθώς η εφαρμογή της αφορά στην επόμενη σεζόν (στην καλύτερη περίπτωση). Ο Στιβ Μπένετ και οι συνεργάτες του οφείλουν να μετρήσουν από τώρα τις δυνάμεις της ΚΕΔ ώστε να απομακρύνει την καχυποψία που – ούτως ή άλλως – ελλοχεύει σε κάθε σφύριγμα.

Τόσο ο Κλάτενμπεργκ, όσο και ο Μπένετ, δεν κατάφεραν να φέρουν τα μεγαλύτερα διαιτητικά ονόματα στην Ελλάδα. Καταλαβαίνει κανείς τις επιφυλάξεις που υπάρχουν στους ξένους διαιτητές, όμως η ΚΕΔ πρέπει να ζητήσει τη βοήθεια της UEFA για να διοργανωθεί ομαλά το πρωτάθλημα. Ισως είναι η πιο σοβαρή παράμετρος ώστε να πειστούν οι πλέον καχύποπτοι.

Υπάρχει ο αντίλογος: Μέσα στο επικυρίαρχο κλίμα τοξικότητας και στο εσωτερικό μέτωπο που αναπτύσσεται στην ΕΠΟ, μπορεί η διαιτησία να σώσει την παρτίδα; Δικαίως, αμφιβάλλετε. Όμως βλέπει κανείς οποιαδήποτε άλλη διέξοδο;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.