Η γεμάτη εμφάνιση και η πολυτέλεια που δεν έχει…

Βασίλης Βλαχόπουλος31 Δεκεμβρίου 2022

Τα «φάλτσα» της περασμένης εβδομάδας διορθώθηκαν κι αυτή τη φορά ο Αρης έμοιαζε με άρτια ορχήστρα η οποία τα χαλούσε μόνο στο τελείωμα γιατί αυτό το 1-0 επί του Παναιτωλικού είναι ουδόλως αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα. Μάλλον παραπλανητικό καθότι όλα θα έπρεπε να είχαν τελειώσει (ίσως) και στο πρώτο ημίχρονο βάσει των ευκαιριών και της απόλυτης κυριαρχίας των «κίτρινων» στο γήπεδο. 

Ομολογώ ό,τι όσες φορές κι αν είδα την εικόνα της ακύρωσης του πρώτου τέρματος του Αντρε Γκρέι παράβαση δεν διαπίστωσα αλλά ποιος είμαι εγώ για να αμφισβητήσω την τεχνολογία και τους συναδέλφους του διαιτητή Ζαμπάλα, της παραφωνίας στο χορτάρι του «Κλ. Βικελίδης» όπως είπε εύστοχα ο Αλαν Πάρντιου αλλά τέτοιους βλέπουμε εδώ και χρόνια και δυστυχώς είναι αναπόφευκτοι. Κακούς διαιτητές, δοκιμαστές της ανθεκτικότητας των νεύρων του κοινού, ικανούς να σε «τρελάνουν» με τις αποφάσεις τους.

Αγωνιστικά, ο Αρης τα είχε όλα εκτός από τον γκολ απέναντι στον κάκιστο Παναιτωλικό του οποίου η αμυντική λειτουργία θύμισε λόχο που υποχρεώνεται σε άτακτη υποχώρηση. Λίγο τα γκολ που ακυρώθηκαν, περισσότερες οι ευκαιρίες που χάθηκαν και το 1-0 ανάγκασε έναν συμβιβασμό με το άγχος στα τελευταία λεπτά. Οι προπονητές συνηθίζουν να λένε ότι «ομάδα που δημιουργεί ευκαιρίες μη τη φοβάσαι», αλλά αυτή η ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να ξοδεύει αλόγιστα διψήφιο αριθμό (κλασικών) ευκαιριών για να φτάσει μια φορά στην πηγή. Θα έπρεπε να είχε μετουσιώσει το καλό της παιχνίδι. Την εμφάνιση του Μαντσίνι ο οποίος είναι απαραίτητος σ’ αυτή την ομάδα, το κυριαρχικό παιχνίδι του Πίτερ Ετέμπο ή τα εξαιρετικά ανεβάσματα του Μόουζες Οντουμπάτζο στη δεξιά πλευρά. 

Ο Γκρέι χάλασε λίγο την εικόνα του με τις ευκαιρίες που έχασε παρότι πέτυχε ένα γκολ έπειτα από εξαιρετική κίνηση στη φάση του τέρματος. Κι αν δεν προέκυπτε ο τραυματισμός του Λούις Πάλμα, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι οι «κίτρινοι» πηγαίνουν «καλά» στο ντέρμπι της Τούμπας αλλά βλέποντας τον 22χρονο MVP του φετινού Αρη να αποχωρεί με φορείο και με δάκρυα στα μάτια, μάλλον τα μηνύματα δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά. Γιατί πέραν της συμπάθειας που ήδη απέκτησε με αυτά που κάνει στο γήπεδο, θα στοιχειοθετήσει τρομερή απώλεια για τους «κίτρινους» ενδεχόμενη απώλειά του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.