Ο ΠΑΟΚ με κεκτημένη ταχύτητα!

Metrosport Team28 Δεκεμβρίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Αυτή την στιγμή η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να ανατρέψει τα άσχημα προγνωστικά που την έφερναν σε αρνητική βαθμολογική θέση. Με τις 5 συνεχόμενες νίκες , το μηδέν παθητικό αλλά κυρίως με εμφανίσεις που σε πολλά σημεία τους ήταν εμφατικές, ο ΠΑΟΚ μας παρουσίασε μια διαφορετική ευοίωνη προοπτική. Μεταγραφές δεν έγιναν. Θεωρητικά από την χρονιά του νταμπλ παρά το ότι το μπάτζετ «μυστηριωδώς» αυξάνεται τόσο η ποιότητα όσο και η ποσότητα των παικτών που κάνουν τη διαφορά φθίνει.
Ωστόσο και κυρίως εξ’ ανάγκης, ο Λουτσέσκου στράφηκε σε λύσεις εσωτερικές. Είδε και ερεύνησε εκεί που ποτέ στο παρελθόν δεν ασχολήθηκε. Έδειξε εμπιστοσύνη σε παίκτες και ως ένα σημείο άλλαξε τη δική του λογική και νοοτροπία. Αυτό προς το παρόν βαίνει προς όφελος της ομάδος. Οι περισσότεροι από εμάς είμασταν βέβαιοι ότι στον ΠΑΟΚ υπάρχουν παίκτες στην πρώτη αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες που μπορούσαν και μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερα.

Δίπλα σ’ αυτούς μάλιστα είναι πιθανό να απελευθερωθούν και να δείξουν θετικά, νέα χαρακτηριστικά και παίκτες που ήδη συμμετέχουν στην βασική ενδεκάδα. Βέβαια απαραίτητο συστατικό για να ολοκληρωθεί η συνταγή της αναγέννησης είναι και οι δυο προσθήκες που απαραίτητα χρειάζεται ο ΠΑΟΚ στα χαφ και την επίθεση. Δε μιλάμε για απλές προσθήκες αλλά για παίκτες που θα κοστίσουν και αναμένεις ότι θα προσφέρουν και πολλά. Ο κ. Σαββίδης για τους δικούς του λόγους δεν δείχνει τέτοια διάθεση. Οπότε ο ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου είναι αναγκασμένοι να ποντάρουν αλλά και να επεξεργαστούν ότι έχουν στη διάθεσή τους. Με τα πολλά ο Δικέφαλος μπήκε στις ράγες και μοιάζει να μπορεί να αναρριχηθεί ακόμη περισσότερο. Απαραίτητη προϋπόθεση να κερδίσει τα επόμενα δυο παιχνίδια. Η ψυχολογία είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο. Ο προπονητής έχει κάνει σχεδόν όλους τους παίκτες να αισθάνονται χρήσιμοι και απαραίτητοι, κάτι που φαίνεται μέσα στο γήπεδο.

Η απουσία του Κούρτιτς ως ένα σημείο ωφέλησε την ομάδα γιατί ανέβασε ταχύτητα. Σίγουρα ο Κούρτιτς σε κάποια μεγάλα παιχνίδια είναι απαραίτητος. Όμως το σημερινό παιχνίδι έχει παγίδες. Ο πρόεδρος του Περιστερίου δεν έδωσε εισιτήρια. Επίσης είναι γνωστές οι σχέσεις Κοξένογλου- Κλάτεμπεργκ και κατά συνέπεια Ολυμπιακού. Εμείς ζητάμε προσοχή απ’ όλους διότι το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι ένα από αυτά που μπορεί να στραβώσει από την αρχή. Αν όμως ο ΠΑΟΚ παρουσιάσει τα στοιχεία της δυναμικής ψυχολογίας που διαθέτει τότε έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει κάθε αρνητική κατάσταση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.