ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ METROPOLIS 95,5: «Ήμουν ΠΑΟΚ, με έστειλαν από την Καβάλα στον Ολυμπιακό»

Metrosport Team21 Δεκεμβρίου 2022

Συνειδητά δεν μιλούσε σε μέσα ενημέρωσης επί σειρά ετών. Ο λόγος για τον Στέλιο Σφακιανάκη. Ο πρώην άσος της Καβάλας, του Ολυμπιακού, του ΟΦΗ, του Ατρομήτου, που προσέφερε επί 20 και πλέον χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μίλησε στο Metropolis 95.5. Και έκανε μία αποκάλυψη από το παρασκήνιο της μεταγραφής του...


Ο Σφακιανάκης είπε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” τα εξής: «Ήθελα να μιλάω μέσα στο γήπεδο γι' αυτό απέφευγα να μιλάω στο ραδιόφωνο. Σίγουρα αν έχεις καλύτερες δημόσιες σχέσεις, τότε μπορείς να έχεις καλύτερη καριέρα. Σίγουρα είναι μία βοήθεια. Στην ελληνική πραγματικότητα παίζουν όλα ρόλο. Συνήθως μιλούσα πάντα στα δύσκολα. Όλοι μιλάνε συνήθως μετά από νίκες. Όχι μετά από ήττες.

Τι θα δούμε στο Αγρίνιο; Ο Παναιτωλικός έχει ένα πολύ καλό προπονητή, θα είναι ένα περίεργο παιχνίδι. Θεωρώ ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι από κάθε άποψη».

- Τι ομάδα είσαι; Το ρωτάμε γιατί δεν θυμόμαστε στο παρελθόν να έχεις αναφερθεί σε αυτό....

«Ξεκίνησα από την Καβάλα, πήγα στον Ολυμπιακό, έπαιξα στην Κύπρο, στον ΟΦΗ, στον Ατρόμητο, στον Παναιτωλικό. Στα 20 χρόνια προσφοράς, πιστεύω ότι δεν είναι πολλές οι ομάδες. Από μικρός ήμουν ΠΑΟΚ, τώρα δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση».

- Πως κρίνεις την πορεία του ΠΑΟΚ μέχρι αυτή την στιγμή;

«Είναι μία περίεργη χρονιά για τον ΠΑΟΚ αυτή που διανύουμε. Τώρα παίζουν περισσότερο οι μικροί σε ηλικία. Η πορεία θα δείξει πως τα πράγματα πηγαίνουν προς τον σωστό δρόμο. Θέλει τον χρόνο του πάντως ένα τέτοιο εγχείρημα. Από τους πιτσιρικάδες, όλα τα παιδιά δείχνουν καλά στοιχεία. Και το κυριότερο είναι η προσωπικότητα που θα βγάλει κανείς στο γήπεδο. Αυτά τα παιδιά διαθέτουν βασικά χαρίσματα. Δεν είναι απλά τα πράγματα. Χρειάζεται πολλή δουλειά. Και να παίρνεις από κάθε προπονητή και παίκτη τα καλύτερα. Νομίζω ότι αυτό είναι το κυριότερο. Μεγαλύτερο προσόν σε ένα παίκτη είναι να αποκτήσει προσωπικότητα. Είναι μεγάλη υπόθεση η προσωπικότητα. Είναι μεγάλο το ταξίδι όταν παίζεις ποδόσφαιρο.

Δεν σας κρύβω πως ήμουν πολύ κοντά στο να παίξω στον ΠΑΟΚ. Όταν ήμουν νεαρός στο Παγγαίο 90, ήρθε ο Σαράφης και με ζήτησε. Τότε δεν έγινε η μεταγραφή. Και μετά από χρόνια, η τότε διοίκηση της Καβάλας προτίμησε να με παραχωρήσει στον Ολυμπιακό από τον ΠΑΟΚ που επίσης είχε ενδιαφερθεί πολύ έντονα για την απόκτησή μου. Ηταν μία απόφαση της διοίκησης, εγώ δεν είχα την δυνατότητα να επιλέξω. Όταν τα έβρισκαν οι ομάδες, όλα καλά. Εγώ πήγα χωρίς να έχω μάνατζερ. Ήταν άλλες οι εποχές εκείνες. Για να γινόταν στα δικά μας τα χρόνια ήταν πολύ δύσκολο».





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.