Το κέρδος για τον Αρη από την «ανακωχή» με τον Μαντσίνι και ο αγώνας Κυπέλλου που έβγαλε προβληματισμό

Βασίλης Μάστορας21 Δεκεμβρίου 2022

Σήμερα (21/12, 15:00) ο Αρης έχει τον πρώτο αγώνα τού δεύτερου γύρου για το Πρωτάθλημα. Μετά από περίπου 40 ημέρες διακοπή. Το πρώτο δηλαδή επίσημο αγωνιστικό τεστ σε επίπεδο Πρωταθλήματος. Και επειδή οι μάχες πάλι αρχίζουν στο τραπέζι μπαίνει και το ζήτημα για την ποδοσφαιρική εικόνα που θα δείξουν οι ομάδες.

Η μεγάλη διακοπή μπορεί να προσφέρονταν να διορθωτικές κινήσεις σε τακτικό επίπεδο, αλλά συνήθως βγάζουν τις ομάδες και εκτός ρυθμού. Κάτι που δεν το ήθελε σε καμία περίπτωση ο Αρης, όπως και η κάθε ομάδα η οποία είχε καλό αγωνιστικό ρυθμό πριν από το τέλος του α’ γύρου. Οι «κίτρινοι» είχαν αρχίσει να βρίσκουν τα πατήματα τους λίγο πριν από το τέλος του α’ γύρου, οπότε αν μπορούσαν θα ήθελαν να συνεχιστεί το Πρωτάθλημα. Γιατί ο Αρης καρτερούσε με αγωνία τη χρονική στιγμή που η ομάδα θα αποκτούσε χημεία και οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές θα έφταναν στον επιθυμητό βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας.

Στο πρώτο τεστ που ήταν ο αγώνας του Κυπέλλου ο Αρης προβλημάτισε. Ηταν από μέτριος έως κακός. Κατάφερε όμως να νικήσει τον Λεβαδειακό και να γίνει το φαβορί για την πρόκριση. Αυτή είναι η καλή εξέλιξη του αγώνα. Γιατί όταν μία ομάδα καταφέρνει να πάρει αυτό που θέλει χωρίς να έχει καλή απόδοση, σημαίνει ότι όλα θα είναι διαφορετικά στον αγώνα που θα ρολάρει. Ο Αρης νίκησε γιατί «εισέπραξε» την ποιότητα του Ιτούρμπε και του Πάλμα που ήταν οι σκόρερ.

Για την απόδοση του έχει άλλοθι την απουσία των δύο ανασταλτικών χαφ Ετέμπο και Ντουκουρέ και του δημιουργικού επιθετικού Ντάνιελ Μαντσίνι. Ο Αργεντίνος ήταν στον… «πάγο» για τους γνωστούς λόγους, αλλά πλέον υπάρχει ανατροπή στις σχέσεις του με τον Αρη. Προφανώς από τη μία οι εξελίξεις στο θέμα της μεταγραφής του, οι οποίες δεν είναι οι αναμενόμενες μέχρι τώρα και η ανάγκη η ομάδα να έχει, στον δύσκολο μήνα που την περιμένει, όλα τα όπλα της στην φαρέτρα της ήταν οι λόγοι που… ενεργοποίησαν τον Αργεντίνο. Κι αυτή ήταν μία ρεαλιστική κίνηση από τη διοίκηση γιατί οι εποχές που «κάρφωναν τα δελτία των ποδοσφαιριστών στον τοίχο», μοιάζουν με παλαιολιθικές.

Ο Μαντσίνι αν παραμείνει στην ομάδα είναι χρήσιμος αγωνιστικά, από τη στιγμή μάλιστα που ο Αρης δεν έχει βρει αξιόπιστο αντικαταστάτη του. Στο ενδεχόμενο παραχώρησης του θα πρέπει να είναι αγωνιστικά ενεργός προκειμένου να προκαλέσει το ενδιαφέρον υποψήφιων ομάδων για την αγορά του. Πέραν όλων αυτών δεν είναι έξυπνη απόφαση να ακυρωθεί ένα ποδοσφαιρικό κεφάλαιο αξίας πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Ούτε πιστεύω ότι η διοίκηση έχει την πολυτέλεια να πληρώνει τόσο ακριβά τους εγωισμούς της. Αλλωστε ο ποδοσφαιριστής δεν έκανε και κάποιο έγκλημα. Τα χρήματα του ζήτησε, αλλά απλώς το έκανε με τρόπο που δεν ήταν αρεστός στη διοίκηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχε δίκαιο. Οπότε «τράβηξε» πολύ η σιωπηρή του τιμωρία κι ευτυχώς ο Αρης δεν πλήρωσε αγωνιστικά την απουσία του Αργεντινού.

FOCUS

Από το Παγκόσμιο του Κατάρ διδαχτήκαμε ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει αστείρευτα συναισθήματα. Και συγχρόνως αναρωτηθήκαμε (για μία ακόμη φορά) γιατί οι εγχώριοι παράγοντες με τις εμμονές τους και τους εγωισμούς τους επιμένουν να «στραγγαλίζουν» ό,τι καλό μπορεί να γεννηθεί στις εγχώριες διοργανώσεις;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.