«Στο πόδι πυροβόλησε τον διαρρήκτη ο εντολέας μου»

Metrosport Team17 Δεκεμβρίου 2022


Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε ο δικηγόρος Ηλίας Παπαγεωργίου, ο άνθρωπος που εκπροσωπεί τον Έλληνα υπήκοο που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον διαρρήκτη έξω από το σπίτι του.


Ο κ. Παπαγεωργίου στις δηλώσεις του υποστήριξε:

“Όπως φαίνεται από την δικογραφία, ο εντολέας μου κοιμόταν στο υπόγειο του σπιτιού του. Γαύγιζαν τα σκυλιά του, με ασυνήθιστο τρόπο, ξύπνησε για να δει τι έγινε και διακρίνει από το παράθυρο μία σκιά να περιφέρεται γύρω από το σπίτι του. Δίπλα του είχε την καραμπίνα, την αρπάζει, τρέχει, ανοίγει την πόρτα, ενώ στο ενδιάμεσο ακούει θορύβους διάρρηξης. Βλέπει μπροστά του έναν άνθρωπο με μαύρα ρούχα που κρατούσε ένα κατσαβίδι 37 εκατοστά. Εκείνη την στιγμή θεώρησε ο πελάτης μου, ότι απειλείται και πυροβόλησε τον διαρρήκτη στο πόδι με την καραμπίνα. Στον χώρο της κνήμης είχε δύο τραύματα ο παθών. Έτρεξε περίπου 20 μέτρα και μετά έπεσε, δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Τώρα περιμένουμε να δικαστούμε στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ελπίζουμε ότι θα γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί μας, περί νόμιμης άμυνας”.



- Σε γκάλοπ που έγινε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” ψήφισαν 1.700 άνθρωποι. Μιλάμε για έναν πολύ μεγάλο αριθμό και μάλιστα το 90% είπαν ότι καλά έκανε ο άνθρωπος αυτός και πυροβόλησε τον διαρρήκτη του. Θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο; 

“Αυτό ως γεγονός οφείλουμε να το καταγράψουμε. Δεν μπορώ να πάρω θέση σε αυτό, προέχει το καθήκον της υπεράσπισης. Στην περιοχή εκείνη γίνονται καθημερινά τέτοια περιστατικά. Και η αστυνομία δεν μπορεί να είναι πανταχού παρούσα. Η εγκληματικότητα έχει γίνει το Νο 1 πρόβλημα για την κοινωνία μας. Στην ίδια πόλη ζούμε, παιδιά έχουμε και φοβόμαστε”.


- Ο διαρρήκτης μαθαίνουμε πως δεν ζητά την δίωξη του πελάτη σας, που τον πυροβόλησε, είναι έτσι;


“Πράγματι δεν κλήθηκε σαν μάρτυρας, δεν ζητά την ποινική δίωξη του πελάτη μου. Έχει δικονομικά και αυτό την σημασία του. Καθομολογία το φερόμενο θύμα έχει παραδεχθεί ότι έχει εισέλθει λαθραία στην χώρα. Από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Ίσως υπάρξει λόγος αναβολής γιατί δεν ήρθε ο αστυνομικός που ήταν μάρτυρας”.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.