Ο Ενκουλού μπορεί να φέρει και στόπερ!

Metrosport Team15 Δεκεμβρίου 2022

Ο Αλαν Πάρντιου είχε απορρίψει το ενδεχόμενο ενίσχυσης της αμυντικής γραμμής, προέκυψε όμως ο σοβαρός τραυματισμός του Νικολά Ενκουλού ο οποίος επανέφερε τη σκέψη απόκτησης κεντρικού αμυντικού. Τελική απόφαση θα ληφθεί στις επόμενες ημέρες, αναλόγως της πορείας αποθεραπείας του ποδοσφαιριστή.

Οταν ο Αλαν Πάρντιου απέρριψε κατηγορηματικά κάθε σενάριο ενίσχυσης της αμυντικής γραμμής, εκφράζοντας παράλληλα την ασφάλεια που νιώθει με τους υπάρχοντες παίκτες, ο Νικολά Ενκουλού είχε αγωνιστεί σε δύο αγώνες της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μάλιστα, ο Βρετανός τεχνικός είχε σταθεί στα βήματα βελτίωσής του, τονίζοντας και την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του έμπειρου στόπερ. Προέκυψε όμως ο σοβαρός τραυματισμός (βαρύ διάστρεμμα) και η εκτίμηση επιστροφής του στη δράση σε διάστημα (έως) και έξι εβδομάδων.

Ο Ενκουλού επέστρεψε την περασμένη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζει να φοράει μπότα και αυτή τη στιγμή παραμένει αδιευκρίνιστο το πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει στη δράση. Η αισιόδοξη εκτίμηση αναφέρει ότι αυτό μπορεί να γίνει προς τα τέλη του μήνα. Ακόμη όμως κι αν επιστρέψει, κανείς δεν θα μπορεί να είναι σίγουρος για την αγωνιστική κατάστασή του. Στο ίδιο διάστημα, ο Αρης έχει να… περάσει στίβο μάχης με τα 9+2 παιχνίδια σε διάστημα 40 ημερών, συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, εκτιμάται ότι ενδεχομένως να αποτελεί απόφαση υψηλού ρίσκο αυτή που απορρίπτει το ενδεχόμενο ενίσχυσης στο κέντρο της άμυνας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί (σ. σ. προφανώς θα εξαρτηθεί από την πορεία της υγείας του αθλητή ο οποίος θα επανεξεταστεί την ερχόμενη εβδομάδα), σίγουρα όμως το τμήμα scouting ήδη μπήκε σε διαδικασία αναζήτησης επιλογών. Αυτή τη στιγμή, η προσθήκη κεντρικού αμυντικού δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Δεν ισχύει το ίδιο με την επιθετική γραμμή. Μετά την κοινοποίηση της συμφωνίας με τον Ματέι Βίντρα από την ΠΑΕ Αρης, δεν υπήρξε χθες η παραμικρή εξέλιξη σε ότι αφορά την περίπτωση του 30χρονου Τσέχου επιθετικού. Για παράδειγμα, πότε θα έρθει στη Θεσσαλονίκη, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ή ακόμη το διάστημα που θα χρειαστεί για να μπει σε φουλ πρόγραμμα προπονήσεων. Δημοσιεύματα του τσέχικου Τύπου ανέφεραν απλά χθες ότι είναι στον αέρα η παρουσία του στην προετοιμασία της Βικτόρια Πλζεν με την οποία είχε συμφωνήσει απλά για τη συμμετοχή του στις προπονήσεις.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.