«Η σύλληψη του Ιρανού ποδοσφαιριστή έγινε χωρίς χειροπιαστά στοιχεία- Τον είδαν συμπαίκτες του σε φωτογραφία»

Metrosport Team15 Δεκεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Σπύρος Νεοφυτίδης ,με τη διπλή ιδιότητα του προέδρου του ΠΑ.Σ.Π. και του αντιπροέδρου της FIFPro Division Europe, μιλώντας για την τραγική υπόθεση επιβολής θανατικής ποινής σε ποδοσφαιριστή του Ιράν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιρανός ποδοσφαιριστής Αμίρ Νασρ Αζαντανί καταδικάστηκε χτες σε θάνατο επειδή υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των γυναικών και του δικαιώματος στην ελευθερία στη χώρα του.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», ο Αμίρ συνελήφθη λίγες μέρες μετά τη συμμετοχή του σε διαδήλωση κατά του θανάτου της Μάζα Αμινί και κατηγορείται επίσης ότι ήταν μέλος «ένοπλης και οργανωμένης ομάδας με σκοπό να επιτεθεί στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν». Η FIFPro έχει ήδη αντιδράσει για όσα συνέβησαν, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του 26χρονου παίκτη, ο οποίος έχει παίξει στη χώρα του σε όλη την καριέρα του.


Διαβάστε αναλυτικά όσα αποκάλυψε ο Σπύρος Νεοφυτίδης στον αέρα του Metropolis 95.5: «Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από αυτή την υπόθεση. Είναι τραγικό ένας συνάνθρωπος μας να δέχεται τέτοια ποινή, επειδή συμμετείχε σε μια τέτοια διαμαρτυρία. Δυστυχώς όμως υπάρχουν κάποια τέτοια κράτη, όπως το Ιράν που φαίνεται πως δεν υπάρχει δημοκρατία. Είναι προφανές πλέον και υπάρχουν αυτά τα θύματα. Πρέπει να δούμε και εμείς πως μπορούμε να βοηθήσουμε.

Βέβαια, είναι ξεκάθαρο πως έχουμε πρόβλημα, έχουμε κάνει αρκετές προσπάθειες για να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε τον ποδοσφαιριστή. Δυστυχώς, ο ποδοσφαιριστής έχει περάσει από μια διαδικασία. χωρίς να έχει το δικαίωμα της υπεράσπισης από δικηγόρο. Επίσης, η σύλληψή του έγινε χωρίς χειροπιαστά στοιχεία και αποδείξεις εμπλοκής του. Του φόρτωσαν την ευθύνη και αυτή την στιγμή τα πράγματα δεν είναι καλά.

Δεν έχουμε καμία επικοινωνία με το Ιράν και με τον ποδοσφαιριστή. Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα μετά από πολλές μέρες, χάρη σε κάποιες φωτογραφίες. Εκεί κάποιος παρατήρησε πως ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο ποδοσφαιριστής. Εντοπίστηκε από συμπαίκτες του» .

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.