Γιατρός Ιπποκράτειου: «Η υπόθεση για κατ' οίκον περιορισμό του αστυνομικού ήταν προκλητική»

Metrosport Team13 Δεκεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο γιατρός του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Γιάννης Κούτρας, μιλώντας για τη κατάληξη του 16χρονου Ρομά, μετά τον πυροβολισμό από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: «Αυτό που μου μετέφεραν οι συνάδελφοι που ασχολήθηκαν με τον 16χρονο, ήταν ότι είχε ελάχιστες πιθανότητες. Τελικά έγινε αυτό που περιμέναμε. Και μόνο που άντεξε 8 ημέρες, θεωρείται επιτυχία. Δυστυχώς, ήταν μια δολοφονική επίθεση που έφτασε μέχρι το τέλος. Ένας πυροβολισμός από πίσω, ο οποίος οδηγεί στο θάνατο είναι δολοφονία. Αυτή είναι η άποψη των ιατρών της Θεσσαλονίκης. Τώρα μιλάω ως συνδικαλιστής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Σίγουρα τις αποφάσεις θα τις πάρει η Δικαιοσύνη, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Η υπόθεση για κατ΄οίκον περιορισμό του αστυνομικού ήταν προκλητική. Όπως και η υπόθεση του Σαμπάνη που δέχτηκε δεκάδες σφαίρες από αστυνομικούς, που αφέθηκαν ελεύθεροι και αθωωθήκανε. Αυτές οι υποθέσεις έχουν ένα κοινό. Και στις δύο υποθέσεις, τα θύματα είναι Ρομά. Η αστυνομία δεν μπορεί να είναι πάντα στο απυρόβλητο. Αυτή είναι η άποψή μου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.